Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 8
 Görüntüleme 73
 İndirme 16
TÜRK SOSYAL GÜVENLİK HUKUKUNDA ASGARİ İŞÇİLİK UYGULAMASI
2020
Dergi:  
Uyuşmazlık Mahkemesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Asgari işçilik uygulaması, işverenin yaptığı işin emsaline, nitelik, kapsam ve kapasitesine göre işini yürütebilmesi için gerekli olan sigortalı sayısının, çalışma süresinin ve prime esas kazanç tutarının altında bildirimde bulunduğunun Sosyal Güvenlik Kurumunca saptanması halinde, kanuni ölçütler dikkate alınarak işin yürütülmesi için gerekli olan işçilik miktarının saptanmasıdır. Asgari işçilik uygulaması her işveren ve her işyeri için ayrı ayrı yapılır. İhaleli işler ve özel nitelikteki inşaat işlerinde, işverenin asgari işçilik tutarından daha az bir bildirimde bulunup bulunmadığı Sosyal Güvenlik Kurumu ünitesi tarafından dosya üzerinden araştırılır. Diğer işlerde asgari işçilik uygulaması sadece Sosyal Güvenlik Kurumu müfe􀄴 işlerince yapılır. Bu uygulamanın nasıl yapılacağı Sosyal Güvenlik Kurumunun düzenleyici işlemleri ile belirlenmektedir. Bu çalışmada asgari işçilik kavramı, 506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanunundan 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu dönemine dek geçirdiği değişikliklerle beraber detaylı olarak açıklanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Social Security Law of Turkey
2020
Yazar:  
Özet:

The minimum employment application is the determination of the number of insured persons required to carry out their work according to the quality, scope and capacity of the work done by the employer, the number of insured persons required to carry out their work according to the quality, scope and capacity of the work done, the number of insured persons required to carry out their work according to the number of insured persons required to carry out their work according to the number of insured persons required to carry out their work according to the number of insured persons required to carry out their work according to the number of insured persons required to carry out their work. The minimum employment application is made separately for each employer and for each workplace. In the procurement works and in the construction works of a special quality, it is investigated through the file by the Social Security Institution unit where the employer has less than one report of the minimum amount of employment. The minimum employment in other jobs is only done by the Social Security Institution. This is determined by the regulatory processes of the Social Security Institution. In this study, the concept of minimum labour has been detailed along with the changes it has passed from the Social Insurance Act No. 506 to the Social Insurance Act No. 5510 and General Health Insurance Act.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Uyuşmazlık Mahkemesi Dergisi

Alan :   Hukuk

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 349
Atıf : 1.064
Uyuşmazlık Mahkemesi Dergisi