Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 27
 İndirme 1
Dış Politikada Ölçülebilirlik: 1943 Tahran Konferansı’na Göre Avrupa’nın Jeopolitik Ağırlığı
2023
Dergi:  
Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Çalışmanın temel amacı, Avrupa’nın Tahran Konferansı sürecindeki jeopolitik ağırlığını ölçülebilir hale getirmektir. 28 Kasım 1943’ten 1 Aralık 1943’e kadar liderler ve üst düzey kurmaylar arasında dört günde toplam on dokuz kez görüşme yapılmıştır. Jeopolitik ağırlığı tespit etmek için bu görüşmeler üzerinden üç yöntem geliştirilmiştir. Birinci yöntemde görüşmeler içerisinde tartışılan ana coğrafi bölgeler tespit edilmiş ve yüzde belirlenmiştir. İkinci yöntem olarak tutanaklarda coğrafi bölgelerin isminin kaç kez geçtiği tespit edilip bu veriler için de yüzde belirlenmiştir. Üçüncü yöntem ise konferans sonunda alınan kararlardır. Birinci yöntem genel analizin %40’ını, ikinci yöntem genel analizin %40’ını, son yöntem de genel analizin %20’sini oluşturmuştur. Üç analiz yöntemi birleştirildiğinde Tahran Konferansı’ndaki coğrafi ağırlık yüzdesi belirlenmiş ve ağırlık merkezleri harita üzerinde gösterilmiştir. Çalışmadaki bulgulara bakıldığında Tahran Konferansı’nda tartışılan konuların, Avrupa’daki mevcut çatışma bölgeleriyle tam anlamıyla örtüşmediği görülmüştür. Bu konferansta Türkiye’nin jeopolitik ağırlığı, kendisi gibi savaş dışı kalmayı tercih etmiş ülkelerden çok daha fazla olmuştur. Konferansta ön plana çıkan konular Türkiye’nin savaşa girmesi ve Overlord Harekâtı’dır. Bunun yanında Almanya da görüşmelerde sıklıkla tartışılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Measurability In Foreign Policy: The Geopolitical Weight Of Europe According To The 1943 Tehran Conference
2023
Yazar:  
Özet:

The main objective of the study is to make the geopolitical weight of Europe in the Tehran Conference process measurable. From 28 November 1943 to 1 December 1943, the leaders and senior institutions had a total of twelve and nine conversations in four days. Three methods have been developed through these discussions to identify the geopolitical weight. The main geographical areas discussed in the first method were identified and percentage determined. The second method is to identify how many times the name of the geographical areas has passed in the coins and to determine the percentage for these data. The third method is the decisions taken at the end of the conference. The first method consists of 40% of the overall analysis, the second method consists of 40% of the overall analysis and the last method consists of 20% of the overall analysis. When the three analysis methods were combined, the geographical weight percentage was determined at the Tehran Conference and the weight centers were shown on the map. The findings in the study show that the topics discussed at the Tehran Conference have not been fully matched with the existing conflict areas in Europe. In this conference, the geopolitical weight of Turkey was much greater than the countries that preferred to stay out of war like it. The topics in the conference are: Turkey’s entry into war and Overlord Movement. Germany is also often discussed in talks.

Anahtar Kelimeler:

0
2023
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 717
Atıf : 2.649
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini