Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 33
 İndirme 9
Bediüzzaman Said Nursi'ye Göre Hukukta Adalet Çeşitleri
2018
Dergi:  
Katre Uluslararası İnsan Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, Bediüzzaman Said Nursî’nin adalet çeşitleri hakkındaki görüşlerini sistematik bir şekilde ortaya koymaktır. Bediüzzaman, adalet kavramını bazen çeşitlere ayırarak bazen de ayırmayarak değişik açılardan ele alıp incelemiştir. Biz de onun konuyla ilgili görüşlerini, eşitlik ilkesine dayanması, tam ve eksik oluşu ve gerçekleştirme şekli olmak üzere üç açıdan ele alıp ortaya koyduk. Bediüzzaman adaletin tahakkuku için en çok eşitlik ilkesi üzerinde durmuş, sık sık “eşitliksiz adaletin adalet olmadığı”nı vurgulamıştır. Bununla birlikte her alanda eşitlik ilkesinin uygulanmasının mümkün olmadığına da dikkat çekerek bu alanda diğer adalet türlerinin tatbik edilmesi gerektiğine işaret etmiştir. Onun adalet adına üzerinde en çok durduğu meselelerden biri de, tam adalet (adalet-i mahza) mümkün iken eksik adalete (adalet-i izafiye) gidilemeyeceğidir. Ayrıca eksik adalet sadece zaruret ilkesine dayanır, adalet-i izafiye namına vehme ve kolaycılığa dayanan uygulamaların adalet olamayacağını ifade eder. Gerçekleştirme şekli açısından da adaleti müsbet ve menfî olmak üzere iki şekle ayırır; kişiye hakkı olduğu şeyi vermenin müsbet adalet, işlediği suç karşılığında verilen cezanın da menfî adalet olduğunu belirtir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Katre Uluslararası İnsan Araştırmaları Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 204
Atıf : 90
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini