Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 85
 İndirme 49
İbn Kesîr’in Tefsirinde Rivayet Kullanımı
2019
Dergi:  
Turkish Academic Research Review
Yazar:  
Özet:

  Tefsir tarihinde içerdikleri malzemenin ‘nakil olması’ dolayısıyla ‘rivayet tefsiri’ kategorisine dâhil edilen eserlerin her birinin kendine özgü üslup ve yöntemleri vardır. Söz konusu eserlerin üslup ve yöntemlerine ilişkin tahliller, dâhil oldukları alana katkılarını ortaya koymak açısından önem arz etmektedir. Makalede İbn Kesîr’in, Tefsîru’l-Kur’âni’l-azîm adlı eserinde rivayet kullanımına ilişkin yöntem ve uygulamalarının tahlili amaçlanmıştır. Zira tefsirde istihdam edilen rivayet türleri ve bu rivayetlerin nakledilişindeki biçimsel farklılaşmalarda düşünsel bir arkaplan mevcuttur. Kur’an tefsirinde en iyi yöntemin sırasıyla Kur’an’ın Kur’anla, sünnetle, sahabe ve tâbiun sözleriyle tefsir olduğunu düşünen İbn Kesîr’in tefsirinde yer verdiği malzeme bu düşüncesiyle örtüşmektedir. Bu noktada İbn Kesîr tefsiri, genel yapısı itibarıyla tefsiri nakille sınırlandıran rivayet tefsiri geleneğinin çizgisinde bir yönteme sahiptir. Kur’an’dan sonra ikinci kaynak olarak işaret ettiği “sünnet”e ilişkin bilgiyi içeren rivayetlere yer vermesi ise rivayet tefsiri geleneğinden yöntem olarak ayrıldığı en önemli noktadır. İbn Kesîr bu uygulamasıyla, ilk dönemlerde Hz. Peygamber’in doğrudan ayetlere ilişkin açıklamalarını nakleden rivayet tefsirlerinden farklı olarak ayetlerle doğrudan ilişkisi olmayan haberleri yani sebeb-i vürûdu Kur’an tefsiri olmayan rivayetleri kendi ifadesiyle ‘sünneti’ de tefsirin kaynağına dâhil etmiştir. Bu durum hadisçi bakışın tefsir literatürüne etkisini de örneklemektedir.

Anahtar Kelimeler:

The Use Of Ibn Qassir's Interpretation
2019
Yazar:  
Özet:

Every one of the works that are included in the category "Rivayet interpretation" because of the material they contain in the history of the interpretation has its own style and methods. Those who are in the midst and in the midst and in the midst and in the midst and in the midst and in the midst and in the midst and in the midst and in the midst and in the midst and in the midst and in the midst. In the book of the Qur’an, the Qur’an says that the Qur’an is the Qur’an and the Qur’an is the Qur’an and the Qur’an is the Qur’an. There is a mental background in the types of rivayet employed in the trademark and in the formal differences in the transfer of these rivayet. The best way in the interpretation of the Qur’an, according to the Qur’an, is the material in the interpretation of the Qur’an, according to the Qur’an, according to the Qur’an, according to the Qur’an, according to the Qur’an, according to the Qur’an, according to the Qur’an, according to the Qur’an, according to the Qur’an, according to the Qur’an, according to the Qur’an. At this point, Ibn Kesîr the interpretation has a method in the line of the rivayet the interpretation tradition that limits the interpretation to the transfer according to its general structure. After the second source of the Qur’an, it is the most important point in which it is separated from the tradition of the righteous interpretation, which includes the knowledge of the "sünnet" which it indicates as the second source. In the first instance, this is the case with the first instance. The Prophet (peace and blessings of Allah be upon him) said: “The Prophet (peace and blessings of Allah be upon him) said: ‘The Prophet (peace and blessings of Allah be upon him) said: ‘The Prophet (peace and blessings of Allah be upon him) said: ‘The Prophet (peace and blessings of Allah be upon him) said: ‘The Prophet (peace and blessings of Allah be upon him) said: ‘The Prophet (peace and blessings of Allah be upon him) said: ‘The Prophet (peace and blessings of Allah be upon him) said: ‘The Prophet (peace and blessings of Allah be upon him) said: This is also an example of the influence of the hadith’s view on the literature.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Turkish Academic Research Review

Alan :   Eğitim Bilimleri; Güzel Sanatlar; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 297
Atıf : 332
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini