Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 9
 İndirme 4
Sporda Yapay Zekâ Yonetimine Dogru
2021
Dergi:  
Uluslararası Spor Egzersiz ve Antrenman Bilimi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu makale, dünyayı kapsayan yapay zeka alanındaki yeni teknolojik gelişmeleri tartışmakta ve spor üzerindeki olumlu ve olumsuz etkilerine dair bazı değerlendirmelerin yanı sıra, genel bir bakış sunmayı amaçlamaktadır. Yöntem: Çalışmada, konuyla ilgili bir genel bakış, öneri, karşılaştırma ve eleştiri sunmak için farklı türdeki derlemeleri ve makaleleri tartışmayı amaçlayan, literatür tarama yöntemi kullanılmıştır. Kavramsal Çerçeve: Günümüzde gelişen teknolojinin toplumlar tarafından benimsenerek yaygın kullanması, spor alanında da devrimsel yeniliklere yol açmaktadır. Gelişen teknoloji ve bu teknolojinin bireylere ve topluma sunduğu Yapay Zekâ kullanımı, spor ve spor yönetimine de yeni fırsatlar sunmaktadır. Bu durum spor yöneticilerinin karar alma süreçlerinde belirli düzeylerde teknolojinin de yer almasına izin verilmesiyle, sporda verimli ve etkin yönetimin önü açılmaktadır. Bu gelişmelerin doğrultusunda yöneticilerin de en üst düzeyde faydalanması durumunda, ülkemizin spor alanındaki gelişimi daha dinamik bir ivmelenme ile ileriye taşınması mümkün olacaktır. Spordaki gelişim için, spor yöneticilerinin dünyada spor alanında geliştirilen Yapay Zekâ modellerinden faydalanarak, daha problemler türemeden problemleri engelleme gibi, öngörülü ve isabetli kararlara doğru bir yol açılması mümkündür. Bu amaçla mevcut betimsel çalışmada, dünya spor hizmetini ve endüstrisini kapsayan yapay zeka alanındaki yeni teknolojik gelişmeler taranmış ve yapay zekanın spordaki olumlu ve olumsuz etkileri incelenmeye çalışılmıştır. Çalışmamızda sporun da artık yapay zeka etkisine girme aşamasında olduğu sonucuna ulaşılarak, bu doğrultuda bazı değerlendirme ve öneriler sunulmaya çalışılmıştır. Sonuç: Yapay Zeka'nın spor etkinliklerinde ve çevresinde kullanılması, güvenilir ve hassas bir maç için inanılmaz bir yardım sağlayabilir. Ancak teknolojik imkanların insan hayatında sınırsız kullanılması durumunda, temeli esasen insan olan günümüz spor olgusu tehlikeye atılabilecektir.

Anahtar Kelimeler:

Towards The Artificial Intelligence Management In Sports
2021
Yazar:  
Özet:

Aim: This paper discusses the new technological developments in artificial intelligence embracing the world and aims to offer an overview as well as some evaluations of positive and negative effects on sports. Methods: This paper discusses different types of reviews and articles by using literature review and description method, to offer an overview, proposition, comparison and critic on topic. Conceptual framework: The current technology which is developing around the world is making revolutionary progress in the field of sports. Especially the development of technology and the use of Artificial Intelligence provide to individuals and the society new opportunities for sports and sports management. This situation paves the way for efficient and effective management in sports by allowing sports managers to include certain levels of technology in decision-making processes. In line with these developments, if the administrators benefit at the highest level, the development in the field of sports will be able to move forward with a more dynamic acceleration. For the development of sports, it is possible to make a path towards predictive and accurate decisions by using Artificial Intelligence models developed in the field of sports around the world to prevent problems before they arise. For this purpose, in this literature review, new technological developments in artificial intelligence covering the world sports service and industry are scanned and examined in terms of the positive and negative effects of artificial intelligence in sports. In the study, it is concluded that sports field is now in the phase of being under the influence of artificial intelligence. Some evaluations and suggestions are presented in this direction. Conclusion: The artificial intelligence usage in sports and sports related event may have incredible assistance for reliable and precised games or competitions. However, in case of unlimited usage of technological opportunity in human life, today's sports, whose base is essentially human, may be in danger.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Uluslararası Spor Egzersiz ve Antrenman Bilimi Dergisi

Alan :   Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 189
Atıf : 653
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini