Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 22
 İndirme 3
MOLLA HALİL ES-SİİRDÎ’NİN HAYATI VE ESERLERİ HAKKINDA BAZI MÜLAHAZALAR
2019
Dergi:  
Siirt Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

1750–1843 yılları arasında Siirt’te yaşamış olan Molla Halil Siirdî, çok sayıda talebe yetiştirmiş ve eserler vermiştir. 18. ve 19. asır Osmanlı döneminde, Siirt’in bölgenin önemli bir ilim, kültür ve eğitim merkezi olmasında büyük katkısı olmuştur. Molla Halil, medrese tahsilinde okutulan hemen hemen her ders ile alakalı olarak bir eser telif etmiştir. İslâmî ilimler alanında yazmış olduğu eserlerin bazıları o gün bugündür bazı ilim merkezlerinde ders kitabı olarak okutulmaktadır. Bu makalede Molla Halil Siirdî’nin hayatı ve ilmi kişiliği ortaya konulduktan sonra farklı ilim dallarında yazmış olduğu eserleri tek tek ele alınıp tanıtılacaktır.

Anahtar Kelimeler:

MOLLA HALIL'S LIFE AND WORKS OF MOLLA HALIL
2019
Yazar:  
Özet:

Molla Halil Siirdî, who lived in Siirt between 1750-1843, has raised many requests and gave works. During the 18th and 19th centuries, Siirt had a great contribution to the region as an important center of science, culture and education. Molla Halil has written a work related to almost every lesson taught in medrese. Some of the works he has written in the field of Islamic sciences are today read as a lesson in some of the science centers. In this article, Molla Halil Siirdî's life and scientific personality will be revealed after the works he has written in different branches of science will be discussed and presented individually.

Anahtar Kelimeler:

0
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Siirt Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 188
Atıf : 1.382
Siirt Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi