Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 2
İŞ GÜVENLİĞİ PERFORMANSI İLE RİSK ALGISI İLİŞKİSİNİN ANALİZİ; İSTANBUL’DAKİ METRO İNŞAATI ÇALIŞANLARI ÖRNEĞİ
2023
Dergi:  
3. Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Dünyada ve ülkemizde iş kazaları, tüm sektörler için önemli bir sorunsal olmakla beraber, özellikle inşaat sektörü bu konuda ilk sıralarda yer almaktadır. Özellikle Çernobil Faciasından sonra hazırlanan raporda, kazaların sadece teknik sorunlardan kaynaklanmadığı, en büyük faktörün çalışanların güvensiz davranışları olduğu sonucuna varılmıştır. Böylece güvenlik kültürü ve iş güvenliği performansı araştırılması gereken öncelikli konular haline gelmiştir.  Bu çalışmada, Türk inşaat sektörü içerisinde yer alan iş sağlığı ve güvenliği (İSG) risk faktörlerinin çok fazla olduğu metro inşaatı projelerinde çalışanların iş güvenliği performansları ve risk alma durumları araştırılmıştır. Bu doğrultuda İstanbul’da inşaatı devam eden üç metro projesi çalışanları üzerinde anket uygulaması gerçekleştirilmiştir. Online olarak hazırlanan anket formları projenin İSG yöneticileri tarafından çalışanlara iletilmiştir. Toplamda 129 anket geri dönüşü sağlanmıştır. Veriler SPSS ve Lisrel programları aracılığıyla test edilmiştir. Analizler sonucunda iş güvenliği performansının alt boyutlarını oluşturan güvenlik uyumu ve güvenlik katılımı ile katılımcıların risk alma durumları arasında ilişkiler olduğu tespit edilmiştir. Ayrıca yapısal eşitlik modellemesi doğrulayıcı faktör analizine göre tüm maddelere ait yol katsayıları istatistiksel olarak anlamlı bulunmuştur.

Anahtar Kelimeler:

0
2023
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








3. Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.167
Atıf : 2.619
3. Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi