Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 57
 İndirme 7
SOSYAL MEDYA VE YEREL SEÇİMLER: AK PARTİ #gönülbelediyeciliği ETİKETİ ÜZERİNE BİR ANALİZ
2020
Dergi:  
Selçuk İletişim
Yazar:  
Özet:

Bu makale, 31 Mart 2019'da yapılacak olan yerel seçimlerde, bir kampanya ve iletişim aracı olarak mikroblog platformu Twitter'a odaklanmaktadır. Seçimle ilgili tivitler için çok katmanlı ampirik analiz yöntemi kullanılmıştır. Etiketler dijital alanın ana unsuru olarak sadece Twitter’da değil aynı zamanda diğer platformlarca da kullanılmaktadır. Ayrıca, insanlar etiketleri çevrimdışı alanda da (haber başlıkları, seçim sloganları, reklamlar gibi) kullanmaya başlamışlardır. Çalışmada #gönülbelediyeciliği etiketi altınadaki tivitler analiz edilmiştir. Bu çalışma Türk seçmeninin Twitter’da etkileşim sürecini keşfetmeyi amaçlamaktadır. Bu nedenle seçim kampanyası sürecinde Twitter’da etiketler, influencerlar ve tivitlerin coğrafi dağılım ile arasındaki ilişkiler analiz edilmiştir. 9 Mart 2019 ve 16 Mart 2019 tarihleri arasında, Twitter ortamında yer alan #gönülbelediyeciliği etiketi taranmış ve elde edilen veri seti ve bulgular web içerik analizi aracılığı ile değerlendirilmiştir. 

Anahtar Kelimeler:

Social media and local elections: an analysis of the AK Party #mindfulness label
2020
Yazar:  
Özet:

This article focuses on the microblogging platform Twitter as a campaign and communication tool in the local elections that will be held on March 31, 2019. A multi-layer empirical analysis method has been used for trials related to the selection. Tags are used as the main element of the digital space not only on Twitter but also on other platforms. Also, people have also started to use labels in the offline area (such as news titles, selection slogans, advertisements). In the study, the #sensitivity label analyzed the tivets in gold. This study aims to explore the process of interaction with the Turkish voter on Twitter. Therefore, in the process of the election campaign; on Twitter, the relationships between labels, influencers and the geographical distribution of tivits were analyzed. Between March 9, 2019 and March 16, 2019, the #sensitivity label on Twitter was scanned and the data and findings obtained were evaluated through web content analysis.

Anahtar Kelimeler:

Social Media and Local Elections: An Analysis On The Ak Party’s #gonulbelediyeciligi Hashtag
2020
Yazar:  
Özet:

This article focuses on Twitter, it’s a microblogging platform using for election campaign and communication during Turkey’s local election, held on 31st March 2019. Election-related tweets analyzed with the multi-layered empirical methodology. Hashtags as a key element of the digital landscape are not only appearing Twitter but also the other platforms. Also, people started to use hashtags in an offline environment (news covers, election slogans, advertising etc). In this research analyzed the collected tweets under the hashtag of #gönülbelediyeciliği. This paper aims to explore the Turkish voters' engagement process on Twitter. For this reason during the local election campaign; hashtags, influencers and geographical distribution of tweets were analyzed. The #gönülbelediyeciliği hashtag was searched in Turkish Twitter environment, between 9th March 2019, and 16th March 2019. Web content analysis method was used to evaluate the data sets and the findings were evaluated by this method.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Selçuk İletişim

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 718
Atıf : 7.609
Selçuk İletişim