Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 25
 İndirme 16
Çelişkili Kimlikler: İstanbul'da Yaşayan Antakyalı Ortodoksların Etnik/dini Aidiyet Algıları
2018
Dergi:  
Ankara Üniversitesi SBF Dergisi
Yazar:  
Özet:

Gayrimüslimlere ilişkin sosyal bilimsel yazında bir çok etnik azınlığın yaşadığı bir coğrafyada yaratılmaya çalışılan homojen ulusal kimliği tartışmaya açan ve ilk defa resmi tarih tezini sorgulayan önemli çalışmalar yapılmıştır; böylelikle kültürler arası diyaloglarla farklı kimliklere yönelik önyargılar tartışılmaya başlanmıştır. Diğer taraftan bu konu üzerine yoğunlaşan akademik çalışmalar çoğunlukla bu gayrimüslim cemaatleri homojen, çatışmasız gruplar olarak ele almış; bu grupların maruz kaldığı ayrımcılığı anlamlandırmaya çalışmışlardır. Bugün sayıları gittikçe azalmakta olan gayrimüslim azınlıklar yakından incelendiğinde görülecektir ki kendi içlerinde ayrımlara yol açan, çoğu zaman sosyal bütünler olarak hareket etmelerine engel olan sosyo-ekonomik/kültürel, toplumsal cinsiyet farklılıklarına sahiptirler. Gayrimüslim topluluklar arasında Antakyalı Ortodokslar literatürde az çalışılmış gruplardan biridir; özellikle bu alanda niteliksel araştırma yöntemleri ile yapılan, Onları gündelik hayatları içerisinde ele alan çalışmalar ise henüz yok denecek kadar azdır. Antakya ve civarından İstanbul'a göç eden Ortodoksları çalışma konusu olarak seçmemizin ana nedeni, bu grup üzerine yapılan çalışmaların mikro düzeyde olması ve grubun İstanbul kent ölçeğinde sürdürdüğü varoluşun bugüne dek yeteri kadar sorunsallaştırılmamış olmasıdır. Bu çalışma, yapılan derinlemesine mülakatlar aracılığı ile İstanbul'da yaşayan Antakya kökenli Ortodoksların kendi kimliklerini algılama biçimlerini sorunsallaştırmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Controversial Identities: Antakya Orthodox People Living In Istanbul's Ethnic/religious Perceptions
2018
Yazar:  
Özet:

In the Social Scientific Summer on Gay-Muslims, important studies have been conducted to discuss the homogeneous national identity, which has been attempted to be created in a geography where many ethnic minorities live, and to question the official history thesis for the first time; thus, the inter-cultural dialogue has begun to discuss the prejudices towards different identities. On the other hand, academic studies focused on this topic mostly dealt with these non-Muslim communities as homogeneous, non-conflict groups; they have tried to understand the discrimination that these groups are exposed. Today, the non-Muslim minorities, which are increasingly decreasing in their numbers, will be closely studied to see that they have social-economic/cultural, gender differences that lead to differences within themselves, which often prevent them from acting as social integrations. The Antakya Orthodox groups among non-Muslim communities are one of the less studied groups in literature; especially in this field, the studies that address them in their daily lives are not enough to disappear. The main reason we choose the Orthodox migrants from Antakya and the surrounding area to Istanbul as the subject of study is that the work on this group is on a micro-level and the existence of the group on the Istanbul city scale has not yet been sufficiently problematized. This study, through profound interviews, problematizes the ways in which Antakya Orthodox people living in Istanbul recognize their own identities.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Ankara Üniversitesi SBF Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.052
Atıf : 8.120
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini