Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 16
Müzik Öğretiminde Ters Yüz Öğrenme Modelinin Öğrencilerin Güdülenmelerine ve Teknolojiyle Kendi Kendine Öğrenmelerine Etkisi
2023
Dergi:  
Electronic Journal of Education Sciences
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı ters yüz öğrenme modelinin, ilkokul 4. sınıf müzik dersinde öğrencilerin güdülenmelerine ve teknolojiyle kendi kendilerine öğrenme becerilerine olan etkisini incelemektir. Yarı deneysel desen ile tasarlanan bu araştırmada nicel veriler Müzik Dinleme, Şarkı Söyleme ve Çalgı Çalmaya Yönelik Güdü Ölçeği ve Teknolojiyle Kendi Kendine Öğrenme Ölçeği ile toplanmıştır. Araştırmanın çalışma grubunu 2022-2023 öğretim yılında Gaziantep ili Şehitkamil ilçesinde yer alan Aktoprak Leyla-Mehmet Ali Yılmaz İlkokulunun 4. Sınıf öğrencileri oluşturmaktadır. Araştırmaya toplam 50 öğrenci katılmıştır. İki sınıfta gerçekleştirilen araştırmada bir sınıf deney grubu bir sınıf ise kontrol grubu olarak belirlenmiştir. Sınıflar 25’er öğrenciden oluşturulmuştur. Deney grubunda öğrencilerle ters yüz öğrenme modeline uygun çalışmalar yapılırken kontrol grubu ile müfredata uygun olarak öğretime devam edilmiştir. Araştırmadan elde edilen verilerin analizinde SPSS paket programı ile nonparametrik testlerden Mann Whitney U ve Wilcoxon İşaretli Sıralar testi kullanılmıştır. Araştırmadan elde edilen sonuçlara göre uygulanan ters yüz öğrenme modelinin ilkokul 4.sınıf öğrencilerinin müzik dinleme, şarkı söyleme ve çalgı çalmaya karşı güdülenmelerinde deney grubunun lehine anlamlı bir farklılık olduğu görülmüştür. Teknolojiyle kendi kendine öğrenme sonucunda öğrencilerin öz yönetim boyutunda anlamlı bir farklılık olmadığı ancak niyetli öğrenme boyutunda deney grubu öğrencileri lehine anlamlı bir farklılık olduğu görülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

The Effect Of Flipped Learning Model In Music Teaching On Students' Motivation and Self-learning With Technology
2023
Yazar:  
Özet:

The aim of this research is to examine the effect of flipped learning model on students' motivation and self-learning skills with technology in primary school 4th grade music lesson. The Motivation Scale for Listening to Music, Singing, and Playing an Instrument and the Self-Learning with Technology Scale were used in this research to collect quantitative data. The research was organized with a semi-experimental method. The study group of the research consists of the 4th grades of Aktoprak Leyla-Mehmet Ali Yılmaz Primary School located in the Şehitkamil district of Gaziantep in the 2022-2023 academic year. A total of 50 students participated in the research. In the study carried out in two classes, one class was determined as the experimental group and the other class as the control group. Classes consist of 25 students each. While studies in accordance with the flipped learning model were carried out with the students in the experimental group, general education continued with the control group. In the analysis of the data obtained from the research, Mann Whitney U and Wilcoxon Signed Ranks tests, which are nonparametric tests, were used. According to the results obtained from the research; It was observed that there was a significant difference in favor of the experimental group in the motivation of primary school 4th grade students against listening to music, singing and playing an instrument. As a result of self-learning with technology, it was seen that there was no significant difference in the self-management dimension of the students, but there was a significant difference in favor of the experimental group in the intentional learning dimension.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Electronic Journal of Education Sciences

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 169
Atıf : 731
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini