Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 39
 İndirme 12
Okul Öncesi Dönem Üstün Yetenekli Çocukların Eğitimlerine Yönelik Kullanılan Öğretim Stratejileri
2019
Dergi:  
Kalem Uluslararası Eğitim ve İnsan Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Kendilerine özgü fiziksel, zihinsel, sosyal ve kişilik özelliklerine sahip olan üstün yetenekli çocuklar, bu farklılıklarından dolayı akranlarından niteliksel olarak farklı yollarla dünyayı deneyimlerler ve öğrenirler. Üstün yetenekli çocuklar bahsedilen özellikleri ve geliştirilebilir potansiyelleri sebebiyle, normal programlar yoluyla sağlanamayacak geniş kapsamlı eğitim olanaklarına ihtiyaç duyarlar. Bu çocukların eğitimlerine yönelik farklı yaklaşım ve modeller bulunmaktadır. Ancak okul öncesi yıllarda üstün yetenekli çocuklara yönelik öğretim modellerinin uygulamaya aktarılması sınırlıdır. Bu nedenle çalışmada dünyada ve Türkiye’de üstün yetenekli çocuklara yönelik okul öncesi dönemde uygulanan sınıf içi öğretim stratejilerinin incelenmesi ve mevcut durumun ortaya konması amaçlanmıştır. Tarama modelinin kullanıldığı ve doküman incelemesi yapılarak verilerin toplandığı araştırmanın çalışma grubuna, 1990-2017 yılları arasında okul öncesi dönem üstün yetenekli çocukların eğitimine yönelik öğretim stratejilerini içeren araştırma makaleleri dâhil edilmiştir. Bu kapsamda konuyla ilgili olduğu tespit edilen 11 araştırma makalesi incelenmiştir. Elde edilen bulgulara beş araştırmanın Amerika’da, iki araştırmanın İsrail’de ve birer araştırmanın ise Hollanda, Türkiye, Kanada, Tayvan, Avusturya’da yapıldığı görülmüştür. Bu çalışmalar arasında iki çalışma boylamsal araştırmadır ve zenginleştirilmiş sınıf içi uygulamalar analiz edilmiştir. Yapılan diğer çalışmalarda ise zenginleştirilmiş uygulamaların çocukların farklı gelişim alanlarına etkisi incelenmiştir. Bu alanda Türkiye’de bir model önerisi ve etkililiği sınanan bir çalışmaya yer verildiği görülmüştür. Anahtar Kelimeler: Okul öncesi; Okul öncesi eğitim; Üstün yetenekli çocuklar; Strateji; Öğretim stratejileri.

Anahtar Kelimeler:

Pre-school Strategies Used For The Education Of High Talented Children
2019
Yazar:  
Özet:

High-talent children with their own physical, mental, social and personal characteristics experience and learn the world in a qualitatively different way from their peers due to these differences. Excellent talented children, due to their mentioned characteristics and developable potential, need extensive educational opportunities that can not be provided through normal programs. There are different approaches and models to the education of these children. However, the implementation of teaching models for superior talented children in pre-school years is limited. Therefore, the study aims to study the classroom teaching strategies applied in the pre-school period for superior talented children in the world and in Turkey and to reveal the current situation. The research group, in which the scan model was used and the data was collected through the document review, included research articles that included educational strategies for the education of superior talented children in the pre-school period from 1990 to 2017. There are 11 studies that have been found to be related to the subject. The findings found that five studies were conducted in the United States, two in Israel and one in the Netherlands, Turkey, Canada, Taiwan, and Austria. Between these studies, two studies are long-term research and enriched class-in-class applications have been analyzed. In other studies, we have studied the effects of enriched practices on the different areas of development of children. In this area, a model recommendation and effectiveness in Turkey has been tested. Keywords: Pre-school; Pre-school education; High-talent children; Strategy; Teaching strategies.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Kalem Uluslararası Eğitim ve İnsan Bilimleri Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 232
Atıf : 964
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini