Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 114
 İndirme 20
 Sesli Dinleme 1
Okul Öncesi Dönem Çocuklarının Öğrenme Stillerinin Çeşitli Değişkenlere Göre İncelenmesi: Ankara İli Örneği
2019
Dergi:  
e-Kafkas Journal of Educational Research
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı Ankara ilinde farklı sosyoekonomik çevrelerde yaşayan 5-6 yaş grubu okul öncesi dönem çocuklarının öğrenme stillerinin çeşitli değişkenlere göre incelenmesidir. Araştırmada nicel yöntemlerden ilişkisel tarama modeli kullanılmıştır. Araştırmanın çalışma grubunu 2017-2018 eğitim-öğretim yılında Ankara ili Çankaya, Mamak, Yenimahalle ilçelerinde bulunan Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ilköğretim okullarının anasınıflarında, bağımsız anaokulları ve özel anaokullarına devam eden uygun örnekleme yöntemi ile seçilmiş, 5-6 yaş grubundan toplam 300 çocuk (138’i kız 162’si erkek) oluşturmuştur. Araştırmada, çocukların demografik özelliklerini belirlemek için “Kişisel Bilgi Formu” ve öğrenme stillerini belirlemek için “5-6 Yaş Çocukları İçin Öğrenme Stilleri Ölçeği” kullanılmıştır. Bağımsız gruplar t-testi, tek yönlü varyans analizi (ANOVA), Post-Hoc Tukey ve Post-Hoc Games-Howell testleri kullanılmıştır. Sonuç olarak, okul öncesi dönem çocuklarının öğrenme stillerinin en baskının kinestetik öğrenme stili olduğu görülmüştür. Cinsiyet değişkenine göre öğrenme stillerine bakıldığında, görsel ve işitsel öğrenme stillerinde kızlar lehine bir farklılık olduğu görülmüştür. İkamet edilen yer değişkenine göre Çankaya ilçesinde ikamet eden çocukların kinestetik öğrenme stilleri Yenimahalle ve Mamak ilçelerinde ikamet eden çocukların kinestetik öğrenme stillerinden düşük çıkmıştır. Anneleri üniversite mezunu olan çocukların işitsel öğrenme stilinin, anneleri ilkokul mezunu ya da okuma-yazma bilmeyen çocukların işitsel öğrenme stiline göre daha yüksek olduğu görülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

Review of Pre-School Children's Learning Styles according to Different Variables: An Ankara's Example
2019
Yazar:  
Özet:

The purpose of this study is to study the learning styles of 5-6-year-old children living in different socio-economic environments in the province of Ankara according to various variables. In the study, a relative scanning model of quantum methods was used. The study’s work group in the 2017-2018 educational-educational year in Ankara or in the provinces of Çankaya, Mamak, Yenimahalle was selected with the appropriate sampling method that continues to the official primary schools associated with the Ministry of Education, independent primary schools and private primary schools, a total of 300 children (138 of the girls and 162 of the men) from the 5-6-year-old group. The study used the "Personal Information Form" to determine the demographic characteristics of children and the "Learning Styles Scale for 5-6-Year-Old Children" to determine learning styles. Independent groups used t-tests, one-way variance analysis (ANOVA), Post-Hoc Tukey and Post-Hoc Games-Howell tests. As a result, it has been shown that the printing of pre-school children’s learning styles is a kinesthetic learning style. When it comes to gender variable learning styles, a difference in visual and hearing learning styles has been shown to be in favour of girls. According to the location variable, the kinesthetic learning styles of children residing in the province of Çankaya have been lower than the kinesthetic learning styles of children residing in the province of Yenimahalle and Mamak. It has been found that the hearing learning style of children with their mothers college graduates is higher than the hearing learning style of children with their mothers primary school graduates or who do not know how to read and write.

Anahtar Kelimeler:

0
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










e-Kafkas Journal of Educational Research

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 279
Atıf : 1.120
2023 Impact/Etki : 0.33
e-Kafkas Journal of Educational Research