Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 4
Turist Profili: Gürbulak Sınır Kapısından Giriş Yapan İranlı Turistler Örneği
2022
Dergi:  
Türk Turizm Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

İranlı turistleri Iğdır’a getiren seyahat motivasyonları, harcama miktarları, tercih ve isteklerini belirlemek için yapılan bu çalışma, Gürbulak Sınır Kapısından giriş yapan İranlı turistler ile gerçekleştirilmiştir. SPSS paket programı ile yapılan analizler sonucunda, İranlı turistlerin seyahat kararlarında etkili olan kaynak (%67,4) akraba arkadaş tavsiyesidir. Iğdır’ı tercih etme nedenlerinden ilk üçü alışveriş, akraba arkadaş ziyareti ve ticari faaliyetlerdir. İranlı turistlerin seyahat organizasyon şekli çoğunlukla bireyseldir. Gelir düzeyi olarak orta ve ortanın üstü çoğunluğu oluşturmaktadır. İranlı turistlerin harcama miktarlarında ilk dördü giyim, diğer harcama, konaklama, yiyecek içecek oluşmaktadır. Araştırmaya katılan İranlı turistlerin konaklama, yiyecek-içecek, rekreasyon-animasyon, ulaşım, giyim ve diğer harcamalarının cinsiyet değişkenine göre anlamlı farklılık gösterip göstermediğini belirlemek amacıyla gerçekleştirilen bağımsız grup t-testi sonucunda, konaklama, yiyecek-içecek, rekreasyonanimasyon ve ulaşım grupları aritmetik ortalamaları arasındaki fark, istatistiksel olarak anlamlı bulunmuştur. Tek yönlü varyans analizi (ANOVA) sonucunda, İranlı turistlerin konaklama, yiyecek-içecek, ulaşım, giyim, diğer harcamalarında eğitim ve meslek durumuna göre anlamlı farklılık olduğu tespit edilmiştir. Yine, İranlı turistlerin konaklama, yiyecek-içecek, giyim harcamaları yaş aralıkları ve gelir düzeyi durumuna göre anlamlı farklılık olduğu tespit edilmiştir. Bu araştırma Iğdır Üniversitesi Bilimsel Araştırmalar Projeleri Birimi tarafından desteklenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Tourist Profile: Example Of Iranian Tourists Entering The Gurbulak Border Gate
2022
Yazar:  
Özet:

This work was done to determine the travel motivations, spending amounts, preferences and desires that brought Iranian tourists to Iğdır, with Iranian tourists entering the Gürbulak Border Gate. As a result of analysis with the SPSS package program, the source (6.7 percent) that has an impact on travel decisions of Iranian tourists is the advice of relatives. The first three reasons for preferring it are shopping, visiting relatives and commercial activities. The form of travel organization of Iranian tourists is mostly individual. The majority is the middle and the highest majority. The first four amounts of spending of Iranian tourists consist of clothing, other spending, accommodation, food and beverage. The independent group t-test conducted in order to determine whether accommodation, food-drink, recreation-animation, transport, clothing and other expenditure of the Iranian tourists who participated in the study showed significant differences according to the gender variable, the difference between accommodation, food-drink, recreation-animation and transport groups was statistically significant. The one-way variance analysis (ANOVA) found that Iranian tourists had significant differences in their accommodation, food and beverage, transport, clothing, and other expenses according to their education and occupational status. Again, it has been found that Iranian tourists have a significant difference in accommodation, food and beverage, clothing spending according to age intervals and income levels. This research has been supported by the University of Iğdır Scientific Research Projects Unit.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Türk Turizm Araştırmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 627
Atıf : 2.240
2023 Impact/Etki : 0.435
Türk Turizm Araştırmaları Dergisi