Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 43
 İndirme 3
ESKİ OĞUZCA FATİHA TEFSİRİ
2021
Dergi:  
International Journal of Language Academy
Yazar:  
Özet:

Eski Anadolu devrinde umumiyetle kısa sureler ya da tefsirler yazılmıştır. Özellikle küçük sure tefsirleri çoğunluktadır. Fatiha suresi, Kur'an'ın başında yer alan, nüzul sırasına göre de ilk inen tam sure olduğu belirtilen bir suredir. Kur'an'ın özü, özeti, aslı, esası olarak isimlendirilmiş ve böyle değerlendirilmiştir. Namazların her rekatında okunması farz veya vacip addedilmiştir. Fazilet ve önemine işaret eden, esrarı ve faziletlerine dikkat çeken çok sayıda hadis vardır. Bu yüzden Fatiha suresi en çok tefsir edilen surelerdendir. Fatiha suresinin önemini faziletlerini halkın öğrenmesi amacıyla tefsir edilmiştir.Bu yüzden birçok Fatiha tefsiri vardır. Tefsirin muhtevasında Fatiha'nın yedi ayetinin olduğundan, cehennemlerin sayısının da yedi olduğundan, cennetlerin sayısının sekiz olduğundan, Fatiha’nın isimlerinden, Miraç olayı ve namazı terkedenin akıbetinden, Fatiha suresinin fazileti ve kaleme yazdırılmasından, Fatiha suresinin ve namazın öneminden, Rum Kayseri ile âlim  arasındaki yazışmadan, Fatiha suresinin verilmesinin İblis'te yarattığı derin hüzünden, Fatiha Suresinde geçen kelime ve ibarelere yüklenen sayısal değerlerden bahsedilmektedir. Biz bu makalemizde; Eski Anadolu Türkçesi döneminde yazıldığını tahmin ettiğimiz mensur Fatiha suresi tefsirinin A. R. İzzet Koyunoğlu Şehir Müzesi ve Kütüphanesi’nde 10082 arşiv numarasıyla kayıtlı eserin 1b-9a 6. satırına kadar  ve 14a-14b varakları arasında yer alan nüshasını  ilim dünyasına tanıtmaya ve eserdeki ikili şekilleri, karışık imlanın tespitini, arkaik kelimeleri ve kapalı e mevzusuna örnekleriyle değinmeye ve dil incelemesi yapmaya  çalıştık.

Anahtar Kelimeler:

null
2021
Yazar:  
0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






International Journal of Language Academy

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.247
Atıf : 1.597
International Journal of Language Academy