Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 6
Spor Bilimleri Fakültesi Öğrencilerinde Zaman Yönetiminin Genel Erteleme Davranışı ve Sosyal Medya Bağımlılığına Etkisi
2023
Dergi:  
Uluslararası Spor Egzersiz ve Antrenman Bilimi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu araştırmanın amacı, spor bilimleri fakültesi öğrencilerinin zaman yönetiminin genel erteleme davranışı ve sosyal medya bağımlılığına etkisinin incelenmesidir. Yöntem: Araştırmanın örneklemini Bingöl Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinde okuyan 194’ü kadın ve 198’i erkek olmak üzere toplam 392 üniversite öğrencisi oluşturmaktadır. Araştırmada kişisel bilgi formunun yanı sıra “Zaman Yönetimi Ölçeği”, “Genel Erteleme Ölçeği” ve “Sosyal Medya Bağımlılığı Ölçeği” kullanılmıştır. Elde edilen verilerin normalliği test edildikten sonra güvenirlik sonuçları incelenmiştir. Bu çalışmada, değişkenler arasındaki ilişkiyi belirlemek için korelasyon analizi ve bağımsız değişkenin bağımlı değişken üzerindeki etkisini değerlendirmek amacıyla regresyon analizi uygulanmıştır. Bulgular: Araştırma bulgularına göre öğrencilerin zaman yönetimleri ile sosyal medya bağımlılığı ve erteleme davranışları arasında istatistiksel olarak anlamlı ilişkiler saptanmıştır. Buna göre, zaman planı ile sosyal medya bağımlılığı arasında istatistiksel olarak anlamlı, negatif yönde ve düşük düzeyde bir ilişki tespit edilmiştir. Zaman yönetiminin sosyal medya bağımlılığına %3 düzeyinde bir etkisinin olduğu saptanmıştır. Ayrıca genel erteleme davranışının zaman yönetimi tarafından %4 düzeyinde etkilendiği belirlenmiştir. Sonuç: Sonuç olarak, bu çalışma öğrencilerin etkili zaman yönetimi becerilerinin sosyal medya bağımlılığı ve erteleme davranışları üzerinde olumlu bir etkiye sahip olduğunu göstermektedir. Özellikle, etkili zaman yönetimi becerisine sahip öğrencilerde sosyal medya bağımlılığının ve erteleme eğilimlerinin daha az olduğu tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

The Effect Of Time Management Skills In The Faculty Of Sport Sciences On General Procrastination and Social Media Addiction
2023
Yazar:  
Özet:

Purpose: The purpose of this research is to examine the effect of time management on general procrastination behavior and social media addiction of sports sciences faculty students. Method: The sample of the research consists of a total of 392 university students, 194 female and 198 male, studying at Bingöl University Faculty of Sports Sciences. In addition to the personal information form, "Time Management Scale", "Academic Procrastination Scale" and "Social Media Addiction Scale" were used in the research. After testing the normality of the data obtained, the reliability results were examined. In this study, correlation analysis was applied to determine the relationship between variables and regression analysis was applied to evaluate the effect of the independent variable on the dependent variable. Findings: According to the research findings, statistically significant relationships were found between students' time management and social media addiction and procrastination behaviors. Accordingly, a statistically significant, negative and low level relationship was detected between schedule and social media addiction. It has been determined that time management has a 3% impact on social media addiction. It was also determined that general procrastination behavior was affected by time management at a level of 4%. Conclusion: In conclusion, this study shows that students' effective time management skills have a positive effect on social media addiction and procrastination behaviors. In particular, it has been determined that students with effective time management skills have less social media addiction and procrastination tendencies.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Uluslararası Spor Egzersiz ve Antrenman Bilimi Dergisi

Alan :   Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 189
Atıf : 655
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini