Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 6
 İndirme 4
Kurumsal Yapı ve Doğrudan Yabancı Yatırımların Karbon Emisyonu Üzerindeki Etkisinin İncelenmesi: E7 Ülkelerinden Kanıtlar
2023
Dergi:  
Uluslararası İktisadi ve İdari İncelemeler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın temel hedefi çevre kirliliğinin azaltılmasında kurumsal yapının oynadığı rolün vurgulanmasıdır. Ayrıca çalışmanın bu hedefinin yanında kirlilik sığınağı hipotezi de test edilmektedir. Bu amaç doğrultusunda E7 ülkeleri için 2002-2021 dönemini kapsayan ampirik bir analiz yapılmaktadır. Çalışmanın analiz sürecinde yatay kesit bağımlılığının varlığı ve eğim homojenliği test edilmiştir. Analiz sürecinde bu durumları göz önünde bulunduran AMG ve Dumitrescu-Hurlin panel nedensellik teknikleri kullanılmıştır. AMG tekniği ile yapılan analizde E7 ülkelerinin tümünü kapsayan panelin geneli için ve ülke bazlı tahminci sonuçlarına yer verilmektedir. Çalışmada yapılan analiz sonuçları özetlenecek olursa: i) Panelin geneli ve Brezilya, Çin, Hindistan, Meksika, Türkiye için kanun ve kural üstünlüğünün karbondioksit emisyonun azalttığı tespit edilmektedir. ii) Hindistan, Türkiye ve panelin geneli için kirlilik sığınağı hipotezi kabul edilmektedir. iii) Son olarak karbondioksit emisyonu ve kurumsal yapı, ekonomik büyüme, enerji üretimi arasında çift yönlü nedensellik ilişkisi olduğu, doğrudan yabancı yatırımlarlaysa tek yönlü nedensellik ilişkisinin olduğu tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Review Of The Impact Of Corporate and Foreign Investments On Carbon Emissions: E7 Countries
2023
Yazar:  
Özet:

The main objective of this study is to emphasize the role the corporate structure plays in the reduction of environmental pollution. In addition to this study's goal, the pollution refuge hypothesis is also tested. For this purpose, an empirical analysis is carried out for the E7 countries covering the period 2002-2021. In the analysis process of the study, the presence of horizontal cutting dependency and inclination homogenity were tested. The AMG and Dumitrescu-Hurlin panel causality techniques have been used to take into account these conditions in the analysis process. The AMG technique analyzes the panel’s overall and country-based forecast results covering all of the E7 countries. If the results of the study will be summarized: i) the general and legal superiority of the panel for Brazil, China, India, Mexico, Turkey is found to reduce carbon dioxide emissions. (ii) The pollution shelter hypothesis for India, Turkey and the general panel is accepted. (iii) Finally, the carbon dioxide emissions and the corporate structure, economic growth, energy production have been identified as a two-way causal relationship, and if direct foreign investments have been identified as a one-way causal relationship.

Anahtar Kelimeler:

2023
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
Uluslararası İktisadi ve İdari İncelemeler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 895
Atıf : 5.121
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini