Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 72
 İndirme 31
Gender and Classroom Interaction: Examining A Female and A Male Teacher’s Moves Directed Towards Female and Male Students In Two Efl Classrooms In Turkey
2014
Dergi:  
Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Dergisi
Yazar:  
Özet:

This article examines a female teacher’s and a male teacher’s interactions with female and male students in English as a Foreign Language (EFL) classrooms. Lessons in two EFL classrooms in the preparatory school of a state university in Turkey, one classroom with a female teacher and the other with a male teacher, were observed and video-taped for two months. The lessons were transcribed and analysed using an adaptation of Sinclair and Coulthard’s (1975, 1992) Classroom Discourse Analysis Model. The findings of the study showed that in general there was not an equal distribution between teachers’ moves, both academic and nonacademic, directed to female and male students in either classroom. The results of the study are discussed in reference to relevant literature on gender and classroom interaction and the authors draw attention to pedagogical implications.

Anahtar Kelimeler:

2014
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 217
Atıf : 829
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini