Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 57
 İndirme 16
Yeni Bilgi ve Belgeler Işığında Kaplan[zade] Ahmed Saib (1860–1918)
2017
Dergi:  
Tarih Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

In this paper, the biography of Ahmed Saib Beg , who was dissident of Sultan Abdülhamid II and his absolute rule and one of the writers and historians of the Late Ottoman Empire, will be examined based on his hand-written short biographies. Chronologically, the subjects as his family and educational background, his military employments, the editorship and proprietorship of the Standard (Sanjak) and Şura-yı Ümmet Newspapers in Egypt and his relations with the Committee of Union and Progress will be deal with. Afterwards, his duties as resettle refugees in Bursa and Konya and his ideas about history, besides his participation as Caucasian delegate in the 3rd Congress of Oppressed Peoples sponsored by Union des Nationalités in 1916 and Stockholm Conference of 1917 while he was assigned as Russian language teacher in Ottoman’s University (Darülfünun) will be explored according to archival sources. Furthermore, the information about his works as writer, historian and translator will be listed in chronological order. The information about his employments, starting and leaving dates of his duties, their explanations and his salaries will be given for the first time in a chronological tabulated list in appendix

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Tarih Araştırmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.270
Atıf : 3.189
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini