Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 15
 İndirme 5
Yerel Halkın Deniz Turizminin Gelişimine Yönelik Görüş ve Algılarının Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma: Hatay İli Örneği
2022
Dergi:  
Journal Of Academic Social Resources
Yazar:  
Özet:

Hatay ili hem coğrafik hem de sosyo-kültürel yapısı ile önemli bir turizm destinasyonudur. Alternatif turizm türleri arasında sayılan birçok turizm türü için oldukça yüksek bir potansiyele sahiptir (göl ve nehirler, müze ve ören yerleri, yeme-içme) ancak, özellikle uzun sahil şeridi ve uygun iklim koşulları olmasına rağmen deniz turizminin gelişimi sınırlı kalmıştır. Bir destinasyonda turizm gelişiminin sağlanabilmesi için atılabilecek ilk adımın yerel halkın algı ve görüşlerinin saptanması olduğu düşünülmektedir. Bu nedenle, Hatay ili genelinde yerel halkın deniz turizminin ekonomik, sosyo-kültürel ve çevresel etkilerine karşı algı ve görüşlerinin saptanması amacı ile Hatay’ın tüm ilçelerinde minimum 5 yıldır ikamet etmekte olan 18 yaş üstü yerel halktan anket tekniği ile veri toplanmıştır. Araştırma sonucunda, yerel halkın deniz turizmin sosyo-kültürel etkilerini olumlu algıladıkları, ekonomik etkilerini çok olumlu algıladıkları, çevresel etkiler konusunda ise kararsız kaldıkları tespit edilmiştir. Hatay ili yerel halkının deniz turizmine hazır ve açık oldukları, çevresel tereddütlerin de ortadan kaldırılması ya da minimize edilmesi durumunda Hatay’da mevcut olan deniz turizminin gelişimine açık olduğu sonucuna ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

A Research On The Development Of Local People's Sea Tourism and The Determination Of The Values: Hatay Illi Experience
2022
Yazar:  
Özet:

Hatay is an important tourist destination with both its geographical and socio-cultural structure. It has a fairly high potential for many types of tourism (leaves and rivers, museums and landscapes, food and drinking), but, despite having a long coastline and suitable climate conditions, the development of marine tourism has remained limited. It is believed that the first step that can be taken to ensure the development of tourism in a destination is to determine the perceptions and opinions of the local people. Therefore, in order to determine the perceptions and opinions of the local people about the economic, social and cultural and environmental effects of marine tourism throughout the Hatay region, data from the local people over the age of 18 who have been residing for a minimum of 5 years in all districts of Hatay have been collected with the survey technique. The study found that local people perceived the socio-cultural impacts of marine tourism positively, their economic impacts very positively, and they remain uncertain about the environmental impacts. Hatay is the conclusion that the local people are ready and open to marine tourism, and in the event of the elimination or minimization of environmental doubts, they are open to the development of marine tourism that is available in Hatay.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Journal Of Academic Social Resources

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 783
Atıf : 114
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini