Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 30
 İndirme 4
 Sesli Dinleme 1
Ukrayna-rusya Savaşı Bağlamında Avrupa’da Aşırı Sağın Yükselişi: 2022 Fransa Seçimleri ve Marine Le Pen Örneği
2023
Dergi:  
Sosyal Ekonomik Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç – Avrupa’da aşırı sağ ve popülizm ilişkisi, 2022 Fransa seçimleri üzerinden dışsal bir faktör olarak Ukrayna-Rusya savaşı aracılığıyla incelenmektedir. Yöntem – Çalışmada nitel araştırma yöntemlerinden yararlanılmıştır. Gazete ve arşiv taraması, siyasi parti liderlerinin söylem analizleri kullanılmıştır. Siyasi parti liderlerinin Ukrayna-Rusya savaşı öncesi ve sonrası söylemleri yazılı, görsel ve dijital medya aracılığıyla analiz edilmiştir. Bulgular – Ukrayna-Rusya savaşı ile sağ popülist partilerde oy artışı yaşanmış parlamentoda bu partilerin temsil gücü artmıştır. Savaş nedeniyle aşırı sağ popülist parti ve liderlerin siyaset ve ekonomiye ilişkin tezleri kamuoyunda tartışılmaktadır. Sonuç – Ukrayna-Rusya savaşı, Avrupa’daki popülist politikalara ve söylemlere sahip aşırı sağ partilerin Rusya ile ilişkilerinin tartışıldığı ve AB yaptırımları karşısında bu partilerin politikalarının analiz edildiği bir süreci beraberinde getirmiştir. 2022 Fransa seçimleri özelinde ve AB genelinde Ukrayna-Rusya savaşı popülist söylem geliştiren aşırı sağ partilerin oy artışında etkili olmuştur.

Anahtar Kelimeler:

The Rise Of The Extreme Right In Europe In The Context Of The Ukraine-russia War: 2022 France Elections and The Case Of Marine Le Pen
2023
Yazar:  
Özet:

Purpose - The relationship between the extreme right and populism in Europe is examined through the Ukraine-Russia war as an external factor through the 2022 French elections. Methodology – Qualitative research methods were used in the study. The discourses of political party leaders before and after the Ukraine-Russia war were analyzed through written, visual and digital media. Findings- The Ukrainian-Russian war has led to an increase in support for far-right populist parties, and their representation in the parliament has also increased. Due to the war, the political and economic theories of far-right populists are being widely discussed in the public sphere Conclusions – The Ukraine-Russia war brought about a process in which far-right parties with populist policies and discourses in Europe discussed their relations with Russia and analyzed their policies in the face of EU sanctions. In the 2022 French elections and across the EU, the Ukraine-Russia war has been effective in the increase in the votes of far-right parties that have developed a populist discourse.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Sosyal Ekonomik Araştırmalar Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 612
Atıf : 6.060
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini