Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 8
 İndirme 8
Topuk Dikeni Tedavisinde Ekstrakorporeal Şok Dalga Tedavisinin Etkinliği
2021
Dergi:  
Genel Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Topuk dikeni klinikte sıkça karşılaşılan, kronik plantar topuk ağrısına neden olan klinik bir tablodur. Hastalara uygulanan kortikosteroid enjeksiyonu, steroid olmayan antiinflamatuvar ilaçlar ve çeşitli fizik tedavi modaliteleri gibi seçeneklerin yanında, ‘Extracorporeal Shock Wave Therapy’ (ESWT) cerrahi olmayan yöntemler arasında yerini almıştır. Bu prospektif kontrollü çalışmanın amacı klinik ve radyolojik olarak topuk dikeni tanısı alan hastalarda ESWT tedavisinin etkinliğini araştırmaktır. Gereç-Yöntem: Çalışmaya klinik ve radyolojik olarak topuk dikeni tanısı konan 49 hasta alındı. Hastalar randomize olarak iki gruba ayrıldı. Grup 1 (n=25) dört gün aralıkla 3 seans boyunca 8 Hz frekans ile her seans 1000 atım olacak şekilde ESWT tedavisi aldı. Grup 2 (n=24) ise kontrol grubu olarak kabul edildi ve sadece silikon tabanlık kullandı. Ağrı şiddeti gece ağrısı, sabah ilk basma sırasındaki ağrı, hareket ile ağrı, istirahat ağrısı, engebeli zeminde ağrı ve gün sonunda ağrı olmak üzere Görsel Analog Skala (GAS) ile ve ayak aktiviteleri ile ilgili fonksiyonel düzey ise Foot Ankle Outcome Score (FAOS) indeksi ile değerlendirildi. Ölçümler hastalar tedaviye alınmadan önce ve 4 haftalık izlem sonrasında yapıldı. Bulgular: Tedavi sonrasında her iki grupta tüm parametrelerde istatistiksel olarak anlamlı iyileşme saptandı (p<0,05). Gruplar arası değerlendirmede ise tedavi sonrasında GAS ile hesaplanan gece ağrısı ve sabah ilk basma sırasındaki ağrıda (p<0,05) ESWT grubu lehine olacak şekilde anlamlı düzelme olduğu gözlemlendi. Diğer parametrelerde ise her iki grup arasında anlamlı fark bulunmadı (p>0,05). Sonuç: Çalışmamızın sonuçları; ESWT uygulamasının topuk dikeni tedavisinde etkili olduğunu ve diğer konservatif yöntemler arasında etkin bir seçenek olabileceğini desteklemektedir.

Anahtar Kelimeler:

The Effectiveness Of The Extracorporal Shock Wave Treatment In The Treatment Of Necklace
2021
Yazar:  
Özet:

Purpose: Column rectum is a clinical picture that is frequently found in the clinic, causing chronic plantar column pain. In addition to options such as corticosteroid injection, non-steroidal anti-inflammatory drugs and various methods of physical treatment, 'Extracorporeal Shock Wave Therapy' (ESWT) has ranked among non-chirurgical methods. The objective of this prospective-controlled study is to investigate the effectiveness of ESWT treatment in patients diagnosed clinically and radiologically with scalp. Method: 49 patients were diagnosed clinically and radiologically with corneal dysfunction. Patients were randomly divided into two groups. The group 1 (n=25) received ESWT treatment in a four-day interval of 3 sessions with a 8 Hz frequency, so that each session will be 1000 shots. Group 2 (n=24) was considered as a control group and used only silicone base. The intensity of pain was assessed by the visual analog scale (GAS) and the functional level related to foot activities, including night pain, morning pain during the first press, pain with movement, rest pain, pain in the underground and pain in the end of the day, and the Foot Ankle Outcome Score (FAOS) index. The measurements were performed before and after 4 weeks of monitoring. Results: After treatment, statistically significant improvements were found in all parameters in both groups (p<0,05). In the inter-group assessment, there was a significant improvement in the night pain calculated with GAS after treatment and in the morning pain during the first press (p<0,05) in favour of the ESWT group. The other parameters did not find any significant difference between the two groups (p>0,05). Results: The results of our study support that ESWT is effective in the treatment of scalp and can be an effective choice among other conservative methods.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Genel Tıp Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 343
Atıf : 64
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini