Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 12
 İndirme 3
İskemik ve Hemorajik Serebrovasküler Hastalarda Ortalama Eritrosit Hacmi, Ortalama Trombosit Hacmi ve çözünür CD 40 ligand seviyesi
2020
Dergi:  
Acta Oncologica Turcica
Yazar:  
Özet:

GİRİŞ ve AMAÇ: Serebrovasküler hastalık (SVH) tanısı ve prognozunun tayininde görüntüleme yöntemlerinin yanı sıra, her geçen gün yenisi eklenen biyokimyasal belirteçlerin de klinik önemi artmaktadır. Çalışmamızda iskemik ve hemorajik SVH’larda soluble-CD40 ligand (sCD40L), ortalama trombosit (MPV) ve ortalama eritrosit hacmi (MCV) düzeylerinin erken prognoz ve mortalite ile ilişkisinin tespit edilmesi amaçlanmıştır YÖNTEM ve GEREÇLER: Çalışmaya 100 iskemik ve 80 hemorajik inme olan hastalar ve 50 sağlıklı gönüllü kontrol grubundan oluşan 230 birey dahil edildi. Her hastanın demografik verileri ve Glasgow Koma skalaları, intraserebral kanamalı hastalarda İSK skoru ve iskemik inmeli hastalarda NIHSS puanları, kan MPV, MCV, sCD40L düzeyleri kaydedildi. BULGULAR: sCD40L ve MCV düzeyleri açısından hasta grupları ile kontrol grubu arasında anlamlı bir farka rastlanmadı. MPV düzeyinin iskemik ve hemorajik inme geçiren hastalarda kontrol grubuna göre anlamlı oranda yüksek olduğu gözlendi. İnme geçiren hastaların % 22,2’si, ilk hafta içerisinde yaşamını yitirdi. Ölen hastalarda sCD40L değerlerinin, yaşayan hastaların sCD40L değerine göre anlamlı oranda düşük olduğu gözlendi. MCV ve MPV düzeyleri açısından yaşayan ve ölen hastalar arasında anlamlı bir fark tespit edilmedi. TARTIŞMA ve SONUÇ: MPV düzeyleri akut inme ile başvuran hastalarda anlamlı oranda yükselmektedir. İlk tanı anındaki düşük serum sCD40L düzeyleri akut inme geçiren hastalarda erken prognozun daha kötü olacağına işaret edebilir.

Anahtar Kelimeler:

The average volume of erythrosite, the average volume of thrombocytes and the soluble CD 40 ligand level in hemorrhagic and cerebrovascular patients
2020
Yazar:  
Özet:

INTRODUCTION AND OBJECTIVE: In addition to the methods of imaging in the diagnosis and prognosis of cerebrovascular disease (SVH), the clinical importance of new biochemical indicators added every day is increasing. Our study aims to identify the relationship between soluble-CD40 ligand (sCD40L), average thrombocytes (MPV) and average erythrosite volume (MCV) levels in ischemic and hemorrhagic SVHs with early prognosis and mortality METHODS and RESPONSIBILITY: The study included 100 ischemic and 80 hemorrhagic injury patients and 230 individuals consisting of 50 healthy volunteer control groups. The demographic data of each patient and the Glasgow Koma scales, the ISC score and the NIHSS scores, the blood MPV, MCV, sCD40L levels were recorded in patients with intraserebral bleeding. There is no significant difference between patient groups and control group in terms of sCD40L and MCV levels. The MPV levels were observed significantly higher in patients with ischemic and hemorrhagic stroke compared to the control group. 22.2% of the patients who suffered a stroke lost their lives within the first week. The sCD40L values were observed significantly lower in the dead patients compared to the sCD40L values in the living patients. There is no significant difference between living and dead patients in terms of MCV and MPV levels. PROTECTION and RESULTS: MPV levels increase significantly in patients who apply to acute stroke. Low serum sCD40L levels at the moment of the first diagnosis may indicate that early prognosis will be worse in patients with acute stroke.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Acta Oncologica Turcica

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 648
Atıf : 83
Acta Oncologica Turcica