Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 2
 İndirme 4
Sanatin Sunum Baglami ve Yeni Medya Sanati: Levent İskenderoglu “bir Fotograf Bin Oyku” Youtube Kanali Ornegi
2022
Dergi:  
Gaziantep University Journal of Social Sciences
Yazar:  
Özet:

Gelişen teknolojiler, insan hayatını kolaylaştırma özelliği sayesinde, hayatımızda her geçen gün daha çok yer edinmektedir. Teknolojik gelişmelere koşut olarak gelişen yeni medya çok büyük kitlelere ulaşılabilir olma yönüyle kitlesizleşme sağlaması, izleyicilerin istediği zaman istediği kadar ulaşabilmesi neticesinde eş zamanlılık imkânı tanıması ve en karakteristik özelliği olan etkileşimli bir ortam olması sebebiyle geleneksel medyanın yerini almaktadır. Geleneksel sergiler kadar büyük bütçeler gerektirmemesi ve çeşitli sebeplerle küratörlerin ilgisi dışında kalan sanatçıların yapıtlarını izleyicilere sunma fırsatı vermesi gibi özellikleri nedeniyle yeni medya sanatçılara önemli bir temsil ortamı sağlama açısından büyük bir önem taşımaktadır. Ancak bugün sanatın bu yeni medya zemininde vücut bulması yalnızca böyle açıklanamaz. O muazzam merak duyguları ile sanatçıları bu alana çeken çoğu kez geleneksel imkanların eksikliği değil de sanat eseri icra etmenin bu yeni biçiminin çekiciliğidir. Bu çalışmada yeni medyanın hem sanatsal üretim pratiği hem de sunum bağlamında kullanılmasıyla oluşan yeni medya sanatı örneklerinden birini oluşturan, sanat tarihi uzmanı ve sanat eleştirmeni Levent İskenderoğlu’nun “Bir Fotoğraf Bin Öykü” YouTube kanalı örnek durum analizi ve betimleme yöntemi kullanılarak incelenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Presentation Context Of Art and New Media Art: Levent İskenderoglu “one Photos Thousand Stories” Youtube Channel Example
2022
Yazar:  
Özet:

Developing technologies, thanks to the feature of facilitating human life, take more place in our lives every day. New media under the influence of developing technologies takes place of the traditional media by providing the audience aspect of being accessible to very large audiences, the opportunity of synchronization as a result of the audience reaching as much as they want as an interactive environment. It can be said that the new media, as an important medium of representation, does not require large budgets for artists as much as traditional exhibitions and gives the opportunity for presenting the works of overlooked artists to the audience. However, this explanation cannot be the only approach to the incarnation of art on this new media ground. It is not the lack of traditional facilities that attract artists to this field with their tremendous sense of curiosity, but the attractiveness of this new form of performing art. In this study, “One Photograph, Thousand Stories” YouTube channel of art history expert and art critic Levent İskenderoğlu, which is one of the new media art examples created by the use of new media in the context of both artistic production and presentation, was analyzed using case study and description method.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Gaziantep University Journal of Social Sciences

Alan :   Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.587
Atıf : 8.392
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini