Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 19
 İndirme 8
Kurumsal Yonetim, Muhafazakâr Muhasebe ve Sirket Buyuklugunun Kazanc Kalitesi Uzerine Etkisi
2022
Dergi:  
Ekonomi, Politika & Finans Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Many factors can affect the quality of earnings, which means that the right earnings are reflected in the reports. In this direction, the study aims to determine the effects of corporate governance, company size, and conservative accounting on earnings quality. For this purpose, the study examines 26 holding and investment companies traded in the financial institution's sector on Borsa Istanbul between 2012 and 2021. Within the scope of the study, conservative accounting variables determined according to income quality ratio, company age, board size, board independence, company size, and accrual basis were used. In the study, the panel data analysis method was used to measure whether corporate governance, conservative accounting, and company size influence earnings quality. The results of the study provide evidence that corporate governance and conservative accounting have a significant effect on earnings quality. It is seen that there is a significant but inverse relationship between conservative accounting level and earnings quality. The existence of a positive and significant relationship between corporate governance indicators, company age and board size, and earnings quality is determined. A significant effect of company size on earnings quality could not be determined.

Anahtar Kelimeler:

The Influence Of Corporate Governance, Conservative Accounting and Company Size On Earnings Quality
2022
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Ekonomi, Politika & Finans Araştırmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 305
Atıf : 998
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini