Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 47
 İndirme 16
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Lisans Öğrencilerinin Finansal Okuryazarlık Durumlarının Tespitine Yönelik Bir Alan Çalışması
2020
Dergi:  
Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırma; Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi lisans öğrencilerinin finansal okuryazarlık algılarının düzeyini belirlemek, bu algıların öğrenim türlerine, demografik özelliklere veya eğitim görülen birime göre değişip değişmediğini tespit etmek amacıyla gerçekleştirilmiştir. Belirtilen amaç doğrultusunda; detaylı bir literatür taraması yapılarak, alan araştırmasında kullanılacak anketin enstrümanları oluşturulmuştur. Etik kurul izin belgesi ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi’nin proje desteği alınarak, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nde eğitim gören 533 adet öğrenciden anketler ile veri toplanmıştır. Elde edilen veriler analiz edildiğinde, fakülte ve yüksekokullardaki öğrencilerin genel olarak finansal okuryazarlık algılarının iyi düzeyde olduğu tespit edilmiştir. Bununla beraber İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi öğrencilerinin diğer fakülte ve yüksekokul öğrencilerine göre daha yüksek algılarının olduğu gözlemlenmiştir. Öte yandan öğrencilerin cinsiyetlerinin, kredi kartı kullanım ve bireysel emekliliğe sahip olma durumlarının finansal okuryazarlık algılarında anlamlı bir fark ortaya koymadığı görülmüştür. Ancak öğrencilerin yaşları ve internet bankacılığı kullanım durumları ile finansal okuryazarlıkları arasında anlamlı farkların olduğu tespit edilmiştir. İlgili bulguların, araştırmacılar ve uygulayıcılar açısından faydalı olacağı düşünülmektedir. Ayrıca yazında yer alan anketlerin geniş bir şekilde harmanlanması ve nicelik olarak iyi düzeyde değerlendirilebilecek bir örneklem üzerinden alan araştırmasının yürütülmesi, çalışmanın özgünlüğünü ve pratik uygulamalara ön ayak olma potansiyelini ortaya koymaktadır.

Anahtar Kelimeler:

The University Of Kahramanmaras Sutcu Imam Licensed Students' Financial Readiness Status Assessment
2020
Yazar:  
Özet:

This research was carried out with the aim of determining the level of the financial literary perceptions of the Bachelor’s students, determining whether these perceptions vary according to the type of learning, demographic characteristics or the educational unit seen. In accordance with the specified purpose; a detailed literary scan, the tools of the survey to be used in the field research has been created. The ethical board permission certificate and Kahramanmaraş Milk Imam University Scientific Research Projects Coordination Unit's project support, Kahramanmaraş Milk Imam University has collected data with surveys from 533 students studying in Kahramanmaraş Milk. When the obtained data were analyzed, it was found that students in faculties and higher schools generally have a good level of financial literature perception. However, the Faculty of Economics and Administrative Sciences and the Faculty of Engineering and Architecture have been observed to have higher perceptions than other faculty and high school students. On the other hand, the status of gender, credit card use and individual retirement of students has not shown a significant difference in financial literature perceptions. However, there have been significant differences between the age of students and the conditions of use of internet banking and their financial literature. It is believed that the relevant findings will be useful for researchers and practitioners. Furthermore, the widespread combination of the polls in summer and the conduct of the field research through a sample that can be qualitatively well assessed shows the originality of the study and the potential to be the forefront of practical applications.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 763
Atıf : 5.613
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini