Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 8
 Görüntüleme 21
 İndirme 1
Kur’an-bilim İlişkisinin Problematik Boyutu Üzerine Genel Bir Değerlendirme
2010
Dergi:  
Cumhuriyet İlahiyat Dergisi
Yazar:  
Özet:

İnsanın varlığa, hayat ve evrenin mahiyetine, anlam ve gayesine, ölüm ve ötesine, ibadet ve manevi değerlere dair en temel soruları, onlarla ilgili sahip olduğu fikirleri, inanç ve eylemleri varlığının bir boyutunu oluştururken, varlık ve olayların nasıllığını sorgulaması, onların tabi oldukları nesnel kanunları keşfetme gayreti de varlığının diğer boyutunu oluşturur. Tarih, din ve bilimsel faaliyet olarak ifade edilen insan varlığının bu iki boyutunun birbiriyle ilişkili olarak hep var oldu- ğu gerçeğine şahitlik yapmaktadır. Bu iki boyutun birbirinden bağımsız ve ortak noktalarının birbiriyle ilişkili ve bütünlük içerisinde ele alı- nıp değerlendirilmesi gerekirken, özellikle Aydınlanma’dan sonra bu ilişkinin doğru bir şekilde kavranılıp mihverine oturtulması kavranılması noktasında problemler ortaya çıkmıştır. Din-bilim ilişkisinin kavranılmasında ortaya çıkan problemler, İslam-bilim, daha özelde Kur’an-bilim ilişkisinin mahiyetine ilişkin anlayış ve yorumlarda da kendisini hissettirmiştir. Makalede bu ilişkinin analizinden hareketle konuyla ilgili anlama problemleri ele alınıp değerlendirilecektir.

Anahtar Kelimeler:

A General Assessment Of The Problematic Dimension Of The Qur'an-science Relationship
2010
Yazar:  
Özet:

The most fundamental questions of man about the existence, the nature, the meaning and purpose of life and the universe, the death and beyond, the worship and spiritual values, the ideas, the beliefs and the actions he possesses about them, while the questioning of the nature of existences and events, the effort to discover the objective laws under which they are subject, also forms the other dimension of existence. History, religion, and scientific activity have always existed in relation to each other – it testifies to the truth. While these two dimensions are independent of each other and the common points are related to each other and need to be treated in integrity, especially after the Enlightenment, problems have arisen in the point of understanding that the relationship is properly understood and settled in the mixture. The problems arising in the understanding of the religious-scientific relationship, Islam-scientific, and more specifically the understanding and interpretation of the meaning of the Qur’an-scientific relationship. In this article, the analysis of this relationship will take action to address and evaluate the problem of understanding the subject.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Cumhuriyet İlahiyat Dergisi

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.205
Atıf : 2.527
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini