Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 17
 İndirme 11
BİLGİ İŞLEMSEL DÜŞÜNME
2023
Dergi:  
Journal of Social and Humanities Sciences Research
Yazar:  
Özet:

Bilgi işlemsel düşünme becerilerinin geliştirilmesi, teknoloji odaklı bir dönüşüm yaşayan 21. yüzyıl toplumunda başarı elde etmek adına giderek daha da hayati bir önem kazanmaya başlamıştır. Bu çalışmada bilgi işlemsel düşünme; gerekliliği, dayandığı temeller, alt boyutları ve açısından ele alınmıştır. Bilgi işlemsel düşünme, bilgisayar ve bilgisayar bilimi kavramlarının ortaya çıkmasından bu yana varlığını sürdüren bir kavramdır. Bilgisayar programcılığına benzer bir şekilde problemleri bilişsel olarak parçalara ayırmaya ve analiz etmeye olanak tanıyan “bilgi işlemsel düşünme, bireylerin problem çözme becerilerinin gelişmesini kolaylaştıran bir süreç olarak düşünülmektedir. Bilgi işlemsel düşünme, herkesin öğrenmeye ve uygulamaya istekli olacağı bir beceri bütünü olarak kabul edilmektedir ancak bilişsel becerileri geliştirdiğine dair az sayıda çalışma ve kanıt bulunmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Do not think about the process
2023
Yazar:  
Özet:

The development of information processing thinking skills has begun to gain more and more vital importance in order to success in the 21st century society, living a technology-focused transformation. In this study, information processual thinking; the necessity, the foundations on which it is based, the subdimensions and the point of view are addressed. Information is a concept that has continued to exist since the emergence of the concepts of computer and computer science. "Information processual thinking, which allows the process to consciously divide and analyze problems in a way similar to computer programming, is considered a process that facilitates the development of individuals' problem-solving skills. Information processual thinking is considered as a skill set that everyone will be willing to learn and apply, but there are few studies and evidence that it has developed cognitive skills.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Journal of Social and Humanities Sciences Research

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.160
Atıf : 1.711
Journal of Social and Humanities Sciences Research