Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 33
 İndirme 15
Özel Kesit Profil Flap Diskinin Üretim Performansının Belirlenmesi
2018
Dergi:  
El-Cezeri Journal of Science and Engineering
Yazar:  
Özet:

Endüstride taşlama işlemi için kullanılan çeşitli özelliklerde birçok flap disk bulunmaktadır. Ancak bunların hemen hemen hepsi standart kesitlerdeki yüzeyleri taşlama için tasarlanmıştır. Özel kesitli profillerin taşlaması esnasında flap disklerin standart boyutlarından dolayı taşlama operasyonunda zorluklar yaşanmaktadır. Flap diskin ulaşamadığı keskin kesitler, taşlama esnasında bozulan radyuslar mevcuttur. Bu da hem ürün kesitini bozabilmekte, hem de operasyonu yavaşlatmaktadır. Bu çalışmada, özel kesitli profillerin taşlama işlemi için kesite uygun iki farklı flap disk tasarımı yapılmıştır. Kesitte istenilen bölgeyi taşlayabilecek bir tasarım olması gerektiği gibi, üretilebilirliği de göz önünde bulundurulması gerekmektedir. Aynı zamanda tasarlanacak olan özel tasarım flap diski uygun şekilde kullanalabilecek bir mekanizma gerekmektedir. Üç farklı tip flap disk (R5, 90º ve standart) kullanılmıştır. Flap diskler ile işlenen yüzeylerin pürüzlülük değerleri taşınabilir yüzey pürüzlülüğü ölçme cihazı ile belirlenmiş ve elde edilen sonuçlar karşılaştırılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










El-Cezeri Journal of Science and Engineering

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 697
Atıf : 1.370
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini