Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 4
Lisans Egitiminde Akran Arastirma Danismanligi Deneyimi: Nitel Bir Durum Calismasi
2022
Dergi:  
Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, lisans düzeyinde verilen Araştırma Yöntemleri dersinde uygulanan Akran Araştırma Danışmanlığı Programı’nda (AADP) okul rehber öğretmen adaylarının akran araştırma danışmanlığı deneyiminin incelenmesidir. Çalışmada durum çalışması yöntemi kullanılmıştır ve maksimum çeşitlilik örneklemesi kullanılarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde uluslararası bir üniversitede yürütülen Araştırma Yöntemleri dersini tamamlamış olan 10 okul rehber öğretmen adayı akran araştırma danışmanı olarak belirlenmiştir. Akran araştırma danışmanları, dersi almakta olan okul rehber öğretmen adayları ile eşleştirilmiştir. İlgili eğitim modülünün tamamlayan akran araştırma danışmanları, , akranlarına etkili bir araştırma önerisi yazma konusunda rehberlik etmişlerdir. 10 akran araştırma danışmanı ve 9 danışandan nitel anketler aracılığıyla veri elde edilmiştir. Veri, NVivo 11 Plus kullanılarak içerik analizine tabi tutulmuştur. Araştırma sonuçları, akran danışmanlığı sürecinin, akran danışmanlarının, ilk elden araştırma danışmanlığı deneyimi elde etmelerine katkı sağladığını; araştırma yürütme konusundaki bilgi ve becerilerini güncellediğini; araştırma öz-yeterliklerini ve ilgilerini arttırdığını ve iletişim becerilerini geliştirdiğini ortaya koymaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Associate Research Advisory Experience In Bachelor Education: A Qualified Case Study
2022
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to study the experience of research consultancy of school guided teachers candidates in the Associate Research Consultancy Program (AADP) applied in the course of Research Methods given at the bachelor's level. In the study, the state study method was used and the maximum diversity sampling was used to complete the course of Research Methods conducted at an international university in the Northern Cyprus Turkish Republic, 10 school guides teacher candidate was identified as a co-research consultant. Associate research consultants are accompanied with school guide teachers candidates who are taking the lesson. Related research consultants who complete the relevant training module have guided their colleagues to write an effective research recommendation. Data was obtained through qualitative surveys from 10 co-research consultants and 9 consultants. The data is subject to content analysis using NVivo 11 Plus. The research results show that the co-consulting process contributes to co-consulters to acquire first-hand research consulting experience; that they update their knowledge and skills in the field of research; that they enhance their research self-capacity and interests, and that they develop their communication skills.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 477
Atıf : 2.147
2023 Impact/Etki : 0.128
Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi