Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 7
 Görüntüleme 52
 İndirme 11
MÜZİK EĞİTİMİNDE BİREYSEL ÇALGILARA YÖNELİK YAPILMIŞ OLAN LİSANSÜSTÜ ÇALIŞMALARIN KARŞILAŞTIRMALI OLARAK İNCELENMESİ: BİR İÇERİK ANALİZİ ÇALIŞMASI
2021
Dergi:  
International Journal Of Eurasia Social Sciences
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı, müzik eğitimi anabilim dallarındaki bireysel çalgı derslerinde eğitimi verilen çalgılarla ilgili (keman, piyano, gitar, flüt, viyolonsel, viyola, şan, bağlama, kanun ve ud v.s.) 2015-2019 yılları arasında yapılmış olan lisansüstü çalışmaları tespit etmek ve bu çalışmalardan elde edilen verileri içerik analizi yöntemiyle derinlemesine çözümleyerek sonuçlarını okuyucuya sunmaktır. Bu amaçla çalgıların isimleri anahtar kelime olarak YÖK ulusal tez merkezinde taranmıştır. Betimsel nitelikte olan araştırmada, 2015-2019 yılları arasında yapılmış olan ve erişim kısıtlaması bulunmayan 563 adet lisansüstü çalışma doküman analizi yöntemiyle incelenmiş, toplanan veriler içerik analizi yapılarak çözümlenmiştir. Oluşturulan temaların kapsam geçerliğini sağlamak için uzman görüşleri alınmış ve uzman görüşleri doğrultusunda içerik analizi için 9 tema (çalgı türü, çalışmanın yapıldığı yıl, çalışmanın yapıldığı üniversite, çalışmanın yapıldığı enstitü, araştırmacının cinsiyeti, tez türü, tezin konusu, araştırma türü ve araştırma modeli) ve bu temalara ait 93 alt tema oluşturularak kodlanmıştır. Araştırmada elde edilen veriler betimsel istatistik yöntemleriyle analiz edilerek (yüzde, frekans,) tablolar ile grafikler halinde sunulmuştur. Araştırmada incelenen lisansüstü çalışmaların en fazla "piyano" çalgısına yönelik olduğu, YÖK ulusal tez merkezinden erişilebilir en eski çalışmaların 1986 yılında "gitar" ile "keman" çalgılarına yönelik olduğu, en fazla çalışmanın 2019 yılında yapıldığı, çalışmaların büyük çoğunluğunun Gazi Üniversitesi'nde ve eğitim bilimleri enstitülerinde yapıldığı sonucuna ulaşılmıştır. Bireysel çalgılara yönelik lisansüstü çalışma yazan kadın ve erkek araştırmacıların sayısında büyük bir farkın olmadığı, yine büyük çoğunluğunun yüksek lisans tezi olduğu ve nitel araştırma yöntemleri ile betimsel araştırma modelleri kullanılarak yapıldığı sonuçlarına ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

In the music education, the licensing translations that are made in the direction of individual scenes must be reviewed by acceptance: an internal analysis
2021
Yazar:  
Özet:

The objective of this research is to include music training in the individual play courses in the fields of maternity (chemistry, piano, guitar, flut, violin, violin, chant, bonding, law, etc.) It is to identify the undergraduate studies conducted between 2015-2019 years and to present the results to the reader through the deep analysis of the data obtained from these studies through the method of content analysis. For this purpose, the names of the plays have been scanned as the keyword in the YÖK National Thesis Center. In the visual quality of the study, 563 sub-graduate study document analysis methods, which were conducted between 2015-2019 and without access restrictions, the data collected were analyzed by content analysis. To ensure the extent validity of the created topics, expert opinions were taken and coded by creating 9 sub-themes for content analysis according to expert opinions (the type of image, the year in which the study was carried out, the university in which the study was carried out, the institute in which the study was carried out, the gender of the researcher, the type of thesis, the subject of the thesis, the type of research and the research model) and 93 sub-themes of these topics. The data obtained in the study were analyzed by visual statistical methods (percentage, frequency,) and presented in tables and graphs. The study found that the most of the undergraduate studies studied were aimed at "piano" play, the oldest studies available from the YÖK National Thesis Center were aimed at "gitar" and "keman" play in 1986, the most of the study was done in 2019, the majority of the studies were done at the University of Gazi and the educational sciences institutes. There is no big difference in the number of female and male researchers who write a postgraduate study on individual drawings, and the majority of them are the master's thesis and the results are made using qualitative research methods and imaginary research models.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






International Journal Of Eurasia Social Sciences

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 864
Atıf : 2.021
International Journal Of Eurasia Social Sciences