Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 6
Kurumsal Kalitenin Ekolojik Ayak İzi Üzerine Etkisinin Ampirik Analizi: E7 Ülkeleri Örneği
2023
Dergi:  
Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Çalışmada sürdürülebilir kalkınma kapsamında kurumsal kalite ve yenilenebilir enerji kullanımı gibi iki önemli değişkenin ekolojik ayak izi üzerindeki etkisi analiz edilmektedir. Gelişen ekonomiler olarak isimlendirilen E7 ülkeleri olan Çin, Brezilya, Hindistan, Endonezya, Meksika, Rusya ve Türkiye’nin analize dahil edildiği çalışmada 2002-2018 dönemi kurumsal kalite, yenilenebilir enerji tüketim, ekolojik ayak izi, ihracat ve kişi başına düşen GSYİH verileri kullanılarak Toplamsal Olmayan Sabit Etkili Panel Kantil yöntemi kullanılmıştır. Analizde Kurumsal Kalitenin Ekolojik Ayak İzi arasında negatif bir ilişki tespit edilmiştir. Kurumsal Kalitenin artması Ekolojik Ayak İzi’ni azaltmaktadır. Diğer değişkenlerden olan Yenilenebilir Enerji Tüketimi, kişi başına düzen GSYİH ve ihracat ile Ekolojik Ayak İzi arasında ise pozitif bir ilişki tespit edilmiştir. Bu sonuçlardan yola çıkarak ülkelerin uygulanabilecekleri politika önerileri sıralanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Empirical Analysis Of The Impact Of Institutional Quality On Ecological Footprint: Example Of E7 Countries
2023
Yazar:  
Özet:

In the study, the effect of two important variables such as institutional quality and renewable energy use on the ecological footprint is analyzed within the scope of sustainable development. In the study, in which China, Brazil, India, Indonesia, Mexico, Russia and Turkey, which are the E7 countries named as emerging economies, were included in the analysis, the data of institutional quality, renewable energy consumption, ecological footprint, exports and GDP per capita for the period 2002-2018 were used. Fixed-effect panel quantile method was used. In the analysis, a negative relationship was found between the Ecological Footprint of Institutional Quality. Increasing Institutional Quality reduces the Ecological Footprint. A positive relationship was found between Renewable Energy Consumption, per capita GDP, exports and Ecological Footprint, which are among the other variables. Based on these results, policy recommendations that countries can implement are listed.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 486
Atıf : 2.223
Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi