Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 40
 İndirme 2
Beden Eğitimi ve Spor Etkinlikleri Yoluyla Kazanılan Millî ve Kültürel Değerlere İlişkin Beden Eğitimi Öğretmenlerinin Görüşleri
2021
Dergi:  
Uluslararası Rekreasyon ve Spor Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı, beden eğitimi ve spor etkinlikleri yoluyla kazanilan millî ve kültürel değerlere ilişkin beden eğitimi öğretmenlerinin görüşlerinin incelenmesidir. Araştırmada nitel araştırma desenlerinden görüşme yöntemi kullanılmıştır. Araştırma grubunu 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılında Gaziantep ilinde ortaokul ve lise kademesinde görev yapan olasılıksız örnekleme stratejilerinden biri olan amaçlı örnekleme yöntemlerinden kolay ulaşılabilir örnekleme yöntemine göre seçilen 19 beden eğitimi öğretmeni (12 Erkek, 7 Kadın) oluşturmaktadır. Araştırma verileri, araştırmacı tarafından geliştirilen yarı yapılandırılmış görüşme formu yoluyla toplanmıştır. Araştırmada veriler içerik analizi yöntemi ile değerlendirilmiştir. Araştırmanın sonuçlarına göre beden eğitimi öğretmenlerinin milli ve kültürel değerler açısından, beden eğitimi ve spor etkinliklerinin öğrencilerin gelişim alanlarında olumlu etkiler oluşturduğunu düşündükleri ancak bu tür etkinliklerin uygulanmasına yönelik çeşitli eleştirilerinin ve önerilerinin olduğu tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Opinions Of Physical Education Teachers On National and Cultural Values Gained Through Physical Education and Sports Activities
2021
Yazar:  
Özet:

The aim of this research is to examine the opinions of physical education teachers regarding national and cultural values gained through physical education and sports activities. In the research, the interview method was used from qualitative research patterns. The research group consists of 19 physical education teachers (12 Males and 7 Women) selected according to the easily accessible sampling method from purposeful sampling methods, which is one of the improbable sampling strategies working at the middle and high school level in Gaziantep province in the 2019-2020 Academic Year. The research data were collected through a semi-structured interview form developed by the researcher. In the research, the data were evaluated by content analysis method. According to the results of the study it has been determined that physical education teachers think that physical education and sports activities have positive effects in the development of students in terms of national and cultural values, but have various criticisms and suggestions for the implementation of such activities.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Uluslararası Rekreasyon ve Spor Bilimleri Dergisi

Alan :   Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 51
Atıf : 57
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini