Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 40
 İndirme 12
Kaynak Tüketim Muhasebesinin Tarım Makineleri Sektöründe Uygulaması
2021
Dergi:  
Karadeniz Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

İşletmelerin faaliyet gösterdiği alanlardaki gelişmeler dolayısıyla, yöneticilerin kurumsal başarılarını sağlaması için yeni yönetim muhasebesi yöntemleri geliştirilmeye başlanmıştır. Bu yöntemlerden biri olan Kaynak Tüketim Muhasebesi (KTM), üretimde kullanılan ve kullanılmayan kaynak maliyetlerinin analizini ve kaynak tüketiminin nasıl hesaplandığını göstermektedir. Böylece bu yöntem ile yöneticilerin üretimdeki kaynak kullanımındaki iyileştirmeleri ve bu iyileştirmelerin karlılığa etkileri belirlenebilecektir. Çalışmada yöntemin üretimde kullanılan kaynakları ürünlere nasıl yansıttığını göstermek ve atıl kapasiteyi ortaya koymak amaçlanmıştır. Bu bağlamda tarım makineleri sektöründe faaliyet gösteren bir işletmede KTM uygulamasına yer verilmiştir. Elde edilen bulgulara göre KTM ile hesaplanan üretim maliyetlerinin geleneksel maliyet hesaplama yöntemlerine göre farklılaştığı ve atıl kaynak maliyetlerinin ortaya çıktığı belirlenmiştir. Ayrıca atıl kapasitenin oluşturduğu maliyetlerin ortaya konulması ve işletmenin kullandığı kaynakların yönetime doğru maliyet bilgilerini aktarması açısından KTM’nin oldukça yararlı bir yöntem olduğu söylenebilir.

Anahtar Kelimeler:

Application Of Resource Consumption Accounting In Agricultural Machinery Sector
2021
Yazar:  
Özet:

Due to the developments in the business segment, new management accounting methods have begun to develop for managers to achieve corporate success. One of these methods, Resource Consumption Accounting (RCA), shows the analysis of used and unused resource costs in production and how resource consumption calculate. So, with this method, it can determine managers' improvements in resource use in production and the effects of these improvements on profitability. The study aims to show how the method reflects the resources used in production to the products and revealing the idle capacity. So, RCA was applied in an enterprise operating in the agricultural machinery sector. According to the findings obtained; it determined that production costs calculated with RCA differ from traditional cost calculation methods and idle resource costs appeared. Besides it can be said that KTM is a very useful method by revealing the costs of idle capacity and by transferring correct cost information to management by the resources used by the business.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Karadeniz Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Fen Bilimleri ve Matematik; Filoloji; Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 450
Atıf : 6.732
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini