Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 49
 İndirme 11
Baltık Coğrafyasının Litvanya Tarihine Etkisi
2020
Dergi:  
Journal Of Social, Humanities And Administrative Sciences
Yazar:  
Özet:

Estonya, Letonya ve Litvanya uzun süreden beri Baltık coğrafyasında konumlanan üç ayrı devlettir. Bu devletlerin her biri farklı etnik, siyasi ve kültürel yapılara sahip olmuştur. Fakat tarih boyunca coğrafya bu devletlere benzer tehdit ve imkânları sunmuştur. Litvanya diğer iki Baltık ülkesine göre Orta Avrupa’ya daha yakın konumlanmıştır. Bu durum Litvanya’nın kendisini Baltık ülkelerine daha mesafeli bir siyaset izlemesine yol açmıştır. Özellikle Lehistan ile belirli bir müddet tek bir devlet çatısı altında birleşme Litvanya halkının Orta Avrupa ailesine daha yakın hissetmesine neden olmuştur. Ancak Litvanya diğer iki Baltık ülkesindekilerine benzer acı tecrübeleri yaşamaktan kendisini koruyamamıştır. Günümüzde geçmişin acı tecrübelerini silmek isteyen Litvanya bağımsızlığının istikrarını korumak için Batılı toplumlarla ilişkisini sürdürmek istemektedir. Bu doğrultuda Batı kaynaklı uluslararası örgütlere üyelik başlıca dış politika hedefi olmuştur. Ancak coğrafi konumu Litvanya’nın doğuya, yani Rusya Federasyonu’na, tamamen sırtını dönmesine engel olmuştur. Zira Rusya Federasyonu ile münasebetin devamı Litvanya için bir tercihten çok öte zorunluluk teşkil etmiştir. Bu makalede Baltık üçlüsünden birisi olan Litvanya’ya karşı Batı ve Doğu medeniyetlerinin ilgisi ve Litvanya halkının bu ilgiye karşı göstermiş olduğu tepki irdelenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

The Impact Of Baltic Geography On Lithuania
2020
Yazar:  
Özet:

Estonia, Latvia and Lithuania have long been located in the Baltic geography as three separate states. Each of these states had different ethnic, political and cultural structures. But throughout history, geography has presented similar threats and possibilities to these states. Lithuania is closer to Central Europe than the other two Baltic countries. This has led Lithuania to a more distant policy to its Baltic countries. In particular, the unification with Lehistan for a certain period of time under a single state roof has made the people of Lithuania feel closer to the Central European family. But Lithuania has not been able to protect itself from experiencing similar painful experiences as in the other two Baltic countries. Today, it wants to maintain relations with Western communities to maintain the stability of Lithuanian independence, which wants to eliminate the painful experiences of the past. In this regard, membership in Western international organizations was the main foreign policy objective. But its geographical position has prevented Lithuania from completely turning back to the east, that is, the Russian Federation. The continuation of the relationship with the Russian Federation has made Lithuania more than an obligation. This article reflects the interest of the Western and Eastern civilizations against Lithuania, one of the Baltic triangles, and the reaction of the Lithuanian people to this interest.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Journal Of Social, Humanities And Administrative Sciences

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.031
Atıf : 339
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini