Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 6
Dijitalleşmenin Kurumsal İtibara Etkisi: Gümüşhane Yerel Basın Örneği
2022
Dergi:  
Sosyal Bilimler Elektronik Dergisi (sbedergi)
Yazar:  
Özet:

ÖZET

Modern kitle iletişim araçlarının öncüsü olan gazetenin, dijitalleşme ile en büyük mücadeleyi veren kitle iletişim aracı olduğunu söylemek mümkündür. Bilgi ve iletişim teknolojilerindeki gelişmeler, gazeteler için fırsatları ve tehditleri beraberinde getirmiştir. Ulusal ve uluslararası basın kuruluşlarının reklam gelirleri, internet haber siteleri, elektronik versiyonlarıyla egemenlik alanlarını ve itibarlarını korumaya çalıştıkları bilinmektedir. Yerel basının imkânlarının kısıtlı oluşu, reklam gelirlerinin ulusal gazetelere göre daha az olması adı geçen basını hem egemenlik alanlarını hem de itibarlarını kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya bırakmıştır. Yapılan bu çalışmanın amacı, Gümüşhane yerel basınının dijitalleşme çerçevesinde karşılaştığı tehditler ve fırsatlar, kurumsal itibarı oluşturan unsurlar çerçevesinde incelemektir.

Araştırmada nitel araştırma yöntemlerinden yarı yapılandırılmış görüşme tekniği kullanılarak analiz yapılmıştır. Çalışma kapsamında Gümüşhane ilinde faaliyet gösteren on iki yerel basın mensubu ile görüşülmüştür. Elde edilen bulgular, kurumsal itibarı oluşturan unsurlar olan; finansal performans, duygusal cazibe, ürün ve hizmetler, çalışma ortamı, vizyon ve liderlik ile sosyal sorumluluk kavramları çerçevesinde değerlendirilmiştir.

Daha önce dijitalleşmenin kurumsal itibarı üzerindeki rolünü Gümüşhane yerel basın örneği üzerinden ele alıp inceleyen herhangi bir çalışmaya ulaşılamamasından dolayı çalışmanın literatüre katkı sağlaması bakımından önemli olduğu düşünülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

The Impact Of Digitalization On The Corporate Account: The Customs Local Basin Example
2022
Yazar:  
Özet:

The same

It is possible to say that the newspaper, the pioneer of modern mass communications tools, is the mass communications tool that provides the greatest struggle with digitalization. The developments in information and communication technologies have brought opportunities and threats to the newspapers. It is known that national and international press organizations are trying to preserve their sovereignty and reputation with their advertising revenues, internet news sites, electronic versions. The limited capacity of the local press has led to the threat of losing both its sovereignty and its reputation to the press, which is called less advertising revenues than the national newspapers. The aim of this study is to examine the threats and opportunities faced by the local press in the framework of digitalization, in the framework of the elements that make up corporate reputation.

The research was analyzed using a semi-configured conversation technique from the quality research methods. In the framework of the work, 12 local press members who operate in the Silverhane province were discussed. The findings were evaluated in the framework of financial performance, emotional attraction, products and services, work environment, vision and leadership and social responsibility.

The role of digitalization on the corporate reputation is previously considered important in terms of the contribution of the work to literature because it is not accessible to any work that is discussed and studied through the local press example of Silverhane.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Sosyal Bilimler Elektronik Dergisi (sbedergi)

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 123
Atıf : 55
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini