Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 67
 İndirme 5
ORTA ÇAĞ AVRUPASI’NDA KADIN ALGISI
2021
Dergi:  
Cappadocia: Journal of History and Social Sciences
Yazar:  
Özet:

Kadınlar, tarih boyunca pek çok noktada olduğu gibi Orta Çağ döneminde de erkek egemen dünyanın arkasında bırakılmışlardır. Dünya tarihine keskin katkılarda bulunan kadınlar ne yazık ki kronik yazarları tarafından pek dikkate alınmamışlardır. Genel olarak kroniklerin satır aralarından ya da halk hikâyelerinden öğrendiğimiz kadarıyla yorum yapabildiğimiz kadınlar, tarihin genel hatlarında olduğu gibi Orta Çağ boyunca da arka plana itilmişlerdir. Kendi fikir dünyasını, çalışmalarını, etkinliğini aktarabilen kadın sayısı bu dönemde oldukça kısıtlıdır.

Bu durumun pek çok nedeni olmakla birlikte esas sebeplerinden birisi hiç şüphesiz inançtan kaynaklanmaktaydı. Orta Çağ boyunca dominant bir karaktere bürünen Hıristiyan inancı, kendi oluşturduğu düzenle kadın sıfatını neredeyse yok saymaktaydı. Bu durum topluma da yansımış bu nedenle kadınların özgürlük alanı fazlasıyla kısıtlanmıştır. Özellikle Hıristiyanlığın yaygın olduğu Avrupa toplumlarında kadın algısı ciddi anlamda derinlik kazanmıştır. Kadınların yaşam alanları, hayatlarını kaybettikleri yerler, ağırlıklı olarak bulundukları mekânlar ve toplum içindeki yaşamı gibi konular Orta Çağ boyunca kadın algısının oluşmasına katkıda bulunmuştur.

Bu nedenle asıl odak noktamız Orta Çağ döneminde Avrupa toplumunda kadın algısının şekillenmesinin bir portresini hazırlamaktır. Bunu yaparken sadece mevcut çalışmalardan yararlanmakla kalmayıp, dönemin edebî metinlerinden de faydalanarak Orta Çağ Avrupası’nda kadın algısını tespit etmeye çalışacağız.

Anahtar Kelimeler:

Perception Of Women In Medieval Europe
2021
Yazar:  
Özet:

Women were left behind the male-dominated world during the Middle Ages, as they were at many points throughout history. Women who made edge contributions to world history, unfortunately, were not taken into account by their chroniclers. In general, as we learn from the interlinears of the chronicles or from the folk tales, the women we can comment on were pushed into the background during the Middle Ages, as in the general lines of history. The number of women who can convey their world of ideas, works and activities is very limited in this period.

Although there are many reasons for this situation, one of the main reasons was undoubtedly due to belief. The Christian belief, which assumed a dominant character during the Middle Ages, almost ignored the adjective of woman with its own order. This situation is also reflected in the society, so the freedom of women is severely restricted. Especially in European societies where Christianity is widespread, the perception of women has gained a substantially depth. Issues such as the living spaces of women, the places where they lost their lives, the places where they predominantly reside and their life in society contributed to the formation of women's perception during the Middle Ages.

Therefore, our main focus is to prepare a portrait of the shaping of the perception of women in European society during the Middle Ages. While doing this, we will try to determine the perception of women in Medieval Europe by not only benefiting from the existing studies, but also making use of the literary texts of the period.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Cappadocia: Journal of History and Social Sciences

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 291
Atıf : 172
Cappadocia: Journal of History and Social Sciences