Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 32
 İndirme 5
Regionalism and World Order After The Cold War
1997
Dergi:  
Marmara Avrupa Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

This article assesses the actual and potential contributions of regionalism to the achievement of such world order goals as peace, social justice, human rights, democracl This assessment proceeds by way of discussing in an introductory section, several main features of the global setting that have become prominent in the early aftermath of the cold war. Against this background, four possible roles for regional actors are depicted: containing negative globalism (basically associated with the adverse impacts of global market forces); mitigating pathological anarchism (the breakdown of minimum order and decency in state/society relations arising from either extremes of excessive control and abuse by the state or of pervasive and dangerous chaos arising from the weakness or breakdown of governance capacity at the level of the state); promoting positive globalism (reinforcing the global capacity to achieve desirable world order goals); and promoting positive regionalism (achieving these goals at a regional/eve/ through the strengthening and orientation of regional structures of governance).

Anahtar Kelimeler:

0
1997
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Marmara Avrupa Araştırmaları Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 441
Atıf : 556
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini