User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 19
 Downloands 1
Sicilya Norman Kralı II. Ruggero’nun Papalık, Bizans ve Müslümanlar ile ilişkileri
2022
Journal:  
Cappadocia: Journal of History and Social Sciences
Author:  
Abstract:

Normanlar ya da Vikingler, Avrupa tarihinin seyrini değiştiren en önemli kavimlerden biri olmuşlardır. Özellikle dokuzuncu yüzyıldan sonra Avrupa’da adlarından çokça söz ettirmeye başladılar. Bir istilacı veya bazen basit bir tüccar olarak ortaya çıkıp Avrupa’nın birçok bölgesine yayıldılar. Bunların bazıları para karşılığı kralların, feodal beylerin, düklerin hatta Bizans İmparatorlarının hizmetinde çalıştılar. Birçoğunun yaptığı gibi güney İtalya’ya gelip şövalye olarak Apulia Dükünün hizmetine giren Hauteville kardeşler, önce güney İtalya’da daha sonra da Sicilya üzerinde hâkimiyetlerini kurmayı başarmışlardır.

Kuzeyden gelip paralı asker olarak hizmet gören Hauteville ailesi, bir süre sonra Sicilya ve Güney İtalya’da kendi krallıklarını kurmayı başardılar. Tartışılan konu ise onların birer istilacı olup olmadıkları veya bu topraklarda amaçladıkları şeylerle ilgilidir. Normanlar, bu tartışmalara Sicilya’daki faaliyetleriyle cevap vermiş oldular. Onlar sadece istila amacıyla hareket etmediklerini, çok daha ileri görüşlü olduklarını özellikle de Sicilya’da kanıtladılar. Böylesine bir kendini ispat etme çabasında başarının sahibi, hiç şüphe yok ki Hauteville Kardeşlerin küçüğü Roger de Tancred’dan başkası değildi. Bir kontluk olarak miras bıraktığı Sicilya’nın çok daha güçlü bir krallık olarak devam etmesinin temellerini oldukça sağlam bir şekilde atmıştı.

Öyle olmasaydı, onun ölümünden sonra ülkesini yönetecek yaşlarda olmayan çocukları ve onlara naiplik yapan dul eşi, Sicilya’nın ellerinden nasıl kayıp gittiğini izliyor olurlardı. Ama böyle olmadı. Norman kanı Hauteville hanedanın devamıyla Sicilya’daki hâkimiyetini sürdürdü. Bu güç, II. Roger ile kaldığı yerden daha da artarak büyüdü. II. Roger, yalnız babasının mirasını korumakla kalmadı o mirası daha da büyüterek Sicilya’yı kontluktan ihtişamlı bir krallığa dönüştürmeyi de başardı ve Sicilya’nın ilk Norman Kralı oldu.

  1. Roger, Sicilya Kontluğunu sadece bir krallığa dönüştürmekle kalmadı. Onu Akdeniz’de ve Avrupa’da her alanda sözü geçer ve etkili bir devlet haline getirdi. Akdeniz’de ve Avrupa’daki siyasal yapılarla diplomatik ilişkiler de kurdu. Papalık, Bizans ve Kuzey Afrika’daki Müslümanlarla siyasi, askeri ve ticari münasebet onun zamanında yoğun olarak yaşandı. Bu sayededir ki Sicilya Norman Krallığı Avrupa ve Akdeniz siyasetinde söz sahibi oldu. Bu çalışmada II. Roger dönemindeki diplomatik ilişkiler üzerinde durmaya gayret edeceğiz.

 

Keywords:

null
2022
Author:  
0
2022
Author:  
Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles








Cappadocia: Journal of History and Social Sciences

Field :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Journal Type :   Uluslararası

Metrics
Article : 291
Cite : 172
Cappadocia: Journal of History and Social Sciences