Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 7
Muhasebe Meslek Mensuplarının Mesleki Bağlılık Seviyelerinin Demografik Faktörler Açısından Analizi: Niğde İlinde Bir Araştırma
2022
Dergi:  
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)
Yazar:  
Özet:

Çalışan bireylerin mesleklerine göre yerine getirecekleri faaliyetleri en iyi şekilde yaparak ve mesleki açıdan kendilerini geliştirebilmek için katlandıkları zaman, çabalar ve yerine getirecekleri faaliyetlerin tamamı mesleki bağlılık olarak belirtilmektedir. Bu doğrultuda, toplumların hepsi tarafından bilinen bir meslek olan muhasebe mesleği ve bu meslekte faaliyetlerini yerine getiren muhasebe meslek mensuplarının da mesleki bağlılık seviyelerinin araştırılması gerekliliği ortaya çıkmıştır. Bu araştırmanın amacı, muhasebe meslek mensuplarının mesleki bağlılık seviyelerinin demografik faktörlere göre farklılaşıp  farklılaşmadığının tespit edilmesidir. Bu amaca ulaşabilmek için, Niğde ilinde Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik faaliyetlerini yerine getiren muhasebe meslek mensuplarına anket uygulanmıştır. Anket ile elde edilen veriler t – testi (Independent-Samples T Test), tek yönlü varyans (One –Way ANOVA) testi ve Welch testi aracılığı ile analiz edilmiştir. Analiz sonucunda, ankete katılan muhasebe meslek mensuplarının mesleki bağlılık alt boyutlarının cinsiyet, yaş ve eğitim düzeyi açısından farklılaşmadığı belirlenmiştir. Mesleki deneyim süreleri açısından ise, muhasebe meslek mensuplarının mesleki bağlılık seviyelerinin duygusal bağlılık, normatif bağlılık ve birikmiş maliyetler alt boyutlarında farklılaşmadığı ancak alternatiflerin sınırlılığı alt boyutunda ise farklılıaştığı tespit edilmiştir. 

Anahtar Kelimeler:

Analysis of the level of professional liability of accounting professionals in terms of demographic factors: A research in the province of Niğde
2022
Yazar:  
Özet:

When the employees work in the best way to carry out the activities they will carry out according to their professions and they are able to develop themselves in a professional perspective, all efforts and activities they will carry out are defined as professional commitment. In this regard, the need for the research of the level of professional commitment of the accounting profession, which is a profession known by all communities, and the members of the accounting profession that perform their activities in this profession, has emerged. The purpose of this research is to determine whether the levels of professional commitment of accounting professionals differ according to demographic factors. In order to this goal, a survey was implemented to accounting professionals who perform the Free Accounting Financial Contractual Activities in the Nizhny Novgorod province. The data obtained by the survey was analyzed through the t-test (Independent-Samples T Test), the one-way variance (One-Way ANOVA) test and the Welch test. The analysis found that the underdimensions of professional commitment of accounting professionals involved in the survey did not differ in terms of gender, age and education. In terms of professional experience, it has been found that the levels of professional commitment of accounting professionals do not differ in the lower dimensions of emotional commitment, normative commitment and accumulated costs, but the limitation of alternatives varies in the lower dimensions.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.460
Atıf : 2.601
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)