Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 13
 İndirme 5
Genç Bireylerin Serbest Zamanda Sıkılma Algıları ile İnternet Bağımlılığı Arasındaki İlişki
2022
Dergi:  
Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı, üniversitede öğrenim gören öğrencilerin serbest zamanda sıkılma algı düzeyleri ile internet bağımlılıkları arasındaki ilişkiyi ortaya koymaktır. Araştırmanın çalışma grubunu İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Spor Bilimleri Fakültesi’nde öğrenim gören amaçlı örnekleme yöntemiyle seçilmiş̧ olan toplam 273 üniversite öğrencisi oluşturmaktadır. Araştırmada, Iso-Ahola ve Weissinger (1990) tarafından geliştirilen ve Türkçe uyarlaması Kara, Gürbüz ve Öncü (2014) tarafından yapılan “Serbest Zamanda Sıkılma Algısı Ölçeği” ve Young (1998) tarafından geliştirilen ve kısa formu Pawlikowski ve arkadaşları (2013) tarafından oluşturulan ve Türkçe’ye uyarlaması Kutlu ve arkadaşları (2016) tarafından yapılan “Young İnternet Bağımlılığı Ölçeği-Kısa Formu” kullanılmıştır. Katılımcıların yaş, cinsiyet, günlük internet kullanım süresi, aylık internet kullanımına ödenen miktar ve haftalık serbest zaman süresi bilgilerine yönelik dağılımlarını belirmek için yüzde ve frekans değerlerinden yararlanılmıştır. Bu veriler ışığında katılımcıların ölçek ortalama puanları ile cinsiyet ve aylık internet kullanımına ödenen miktar arasında anlamlı farklılıklar bulunmuştur. Yaş, günlük internet kullanım süresi ve haftalık serbest zaman süresi katılımcıların ölçek ortalama puanları üzerinde anlamlı farklılıklar yaratmamıştır.

Anahtar Kelimeler:

Relationship Between The Youth’s Freedom Of Time and The Internet Connection
2022
Yazar:  
Özet:

The aim of this research is to reveal the relationship between the levels of fatigue perception of students studying at the university and internet addictions. The study group consists of a total of 273 university students who have been selected with the method of sampling for the purposes of study at the Istanbul University-Cerrahpaşa School of Sports Sciences. In the study, it was developed by Iso-Ahola and Weissinger (1990) and used the "Young Internet Addiction Scale-Short Form" (Young Internet Addiction Scale-Short Form), developed by Young (1998) and developed by Young (1998) and created by Pawlikowski and his friends (2013) and adapted to Turkish by Happy and his friends (2016). The percentage and frequency values of the participants were used to determine the age, gender, daily internet use time, the amount paid for the monthly internet use and the weekly free time information distribution. In light of these data, there were significant differences between the scale average points of participants and the amount paid for gender and monthly internet use. Age, daily internet use time and weekly free time did not make significant differences over the scale average points of participants.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.522
Atıf : 1.752
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini