Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 26
 İndirme 6
Beden Eğitimive Spor Yüksekokulu Sınavına Başvuran Aday Öğrencilerin Öğrenme Biçemlerinin İncelenmesi
2008
Dergi:  
Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırma; beden eğitimi ve spor yüksekokulu özel yetenek sınavına başvuran aday öğrencilerin öğrenme biçemlerini belirlemek; öğrenme biçemlerinin cinsiyet, yaş, mezun olduklarılise türü, mezun olduklarılise alan türü ve sınava başvuru yaptıklarıbranşlarına göre farklılaşıp farklılaşmadığınıincelemek amacıyla gerçekleştirilmiştir. Araştırmanın örneklemini 2007 yılında Selçuk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu özel yetenek sınavına başvuran aday öğrencilerden tesadüfi örneklem yöntemiyle seçilen 417 öğrenci oluşturmuştur. Araştırmanın modeli tarama survey yöntemidir. Araştırmada veri toplama aracıolarak, araştırmacıtarafından geliştirilen kişisel bilgi formu ve Şimşek 2002 tarafından geliştirilen “BİG 16 Öğrenme Biçemleri Envanteri” kullanılmıştır. Envanter bedensel, işitsel ve görsel olmak üzere üç öğrenme biçemini ölçmektedir. Her öğrenme biçemi için 16 madde içeren envanter, toplam 48 maddeden oluşmaktadır. Bu araştırma için yapılan güvenirlik çalışmasında, envanterin “bedensel” alt testine ait güvenirlik katsayısı.634, “işitsel” alt testine ait güvenirlik katsayısı.717 ve “görsel” alt testine ait güvenirlik katsayısı.697 olarak bulunmuştur. Envanterin tümüne ilişkin güvenirlik katsayısıise .853 olarak hesaplanmıştır. Verilerin analizinde frekans f ve yüzde % ’ler kullanılmış, değişkenler arasıilişkiler kay-kare istatistik yöntemi ile incelenmiştir. Anlamlılık düzeyi 0.05 olarak alınmıştır. Araştırma sonucunda; aday öğrencilerin %63,3’ünün görsel, %18,7’sinin işitsel ve %18’inin bedensel öğrenme biçemine sahip oldukları; öğrenme biçemlerinin cinsiyet, yaş, mezun olduklarılise türü, mezun olduklarılise alan türü ve sınava başvuru yaptıklarıbranşlarına göre farklılaşmadığıtespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Students Who Apply To The High School Of Physical Education and Sports
2008
Yazar:  
Özet:

This research was carried out in order to identify the learning forms of candidates who apply to the physical education and sports high school special skills exam; to examine whether their learning forms differ according to gender, age, type of graduation, type of field of graduation and the branches in which they apply for the exam. The sample of the study was formed by 417 students selected by random sample method from the candidate students who apply to the Special Skills Exam of the Selçuk University Body Education and Sports High School in 2007. The research model is the survey method. In the research, data collection was used by the researchers developed personal information form and the "BIG 16 Learning Forms Inventory" developed by Lightning 2002. The inventory measures three forms of learning: physical, hearing and visual. The inventory contains 16 items for each form of learning, consisting of a total of 48 items. In the reliability study for this study, the reliability ratio of the "physical" subtest of the inventory was found.634, the reliability ratio of the "hearing" subtest.717 and the reliability ratio of the "visual" subtest was found.697. The reliability ratio for the entire inventory is calculated as .853. In the analysis of the data, the frequencies f and percentage were used, the interconnections of the variables were studied by the curved-quarter statistical method. The value is 0.05. The study found that 63.3 per cent of candidates have visual, 18.7 per cent hearing and 18 per cent physical learning forms, and that their learning forms do not differ according to gender, age, type of graduation, type of field of graduation, and the branches in which they apply for exam.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.284
Atıf : 12.402
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini