Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 63
 İndirme 10
Öğretmenlik Mesleki Yeterliliklerine Yönelik Sosyal Bilgiler Öğretmen Adaylarının Görüşleri
2021
Dergi:  
İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Araştırmanın amacı öğretmenlik mesleki yeterliliklerine yönelik sosyal bilgiler öğretmen adaylarının görüşlerini belirlemektir. Araştırma nitel araştırma yöntemlerinden durum çalışması olarak desenlemiştir. Araştırmanın katılımcılarını Batı Karadeniz’de bir üniversitede yer alan 15 sosyal bilgiler öğretmen adayı oluşturur. Veriler görüşme tekniğiyle yarı yapılandırılmış görüşme formu kullanılarak toplanmıştır. Araştırmada elde edilen veriler betimsel analiz yöntemiyle analiz edilmiştir. Araştırmanın sonucunda öğretmen adaylarının öğretmenden beklediği mesleki yeterlilikler yeterli alan bilgisine sahip olması, mesleki becerilere yönelik donanımlı olması, mesleğin gerektirdiği tutum ve değerlere sahip olmasını beklemektedir. Öğretmenin öğretim sürecini ve uygulamalarını; bireysel farklılıkları gözeterek farklı yöntem ve tekniklerle, etkili materyaller kullanarak, süreç odaklı ölçme değerlendirme yaklaşımıyla planlaması ve uygulaması önemlidir. Bu niteliklere sahip öğretmenlerin yetişebilmesi için kapsamlı bir eğitim planlanması gerekmektedir. Bu nedenle öğretmen yetiştiren eğitim fakülteleri ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)’nın işbirliği içinde çalışması gerekmektedir. MEB’in belirlemiş olduğu öğretmen yeterlilikleri dikkate alınarak nitelikli öğretmen yetiştirmeye yönelik programlar hazırlanmalıdır. Öğretmen yeterlilikleri edinme süreci lisans programıyla sınırlandırılmayacak kadar geniş ve gelişime açık bir alandır. Bu nedenle hizmet içi eğitimler ve lisansüstü programlarla öğretmen eğitimleri desteklenmelidir.

Anahtar Kelimeler:

Social Information On Teaching Professional Qualifications Opinions Of Teachers Candidates
2021
Yazar:  
Özet:

The purpose of the research is to determine the opinions of teachers candidates on social information on teaching professional qualifications. The research has been modeled as a state study of the research methods. The research participants are formed by 15 social information teachers candidates located at an university in the West Black Sea. The data is collected using a semi-configured conversation form using the conversation technique. The data obtained in the study was analyzed by the visual analysis method. As a result of the research, the teacher candidates expect to have sufficient field knowledge of the professional qualifications they expect from the teacher, to be equipped with professional skills, to have the attitudes and values that the profession requires. It is important that the teacher plays and applies the teaching process and practices; observing individual differences, using different methods and techniques, using effective materials, process-oriented measurement assessment approach. A comprehensive training plan is required for teachers with these qualities to be able to grow. Therefore, teachers educating educational faculties and the Ministry of National Education (MEB) need to work in cooperation. Programs to train qualified teachers should be prepared taking into account the teachers’ qualifications determined by MEB. The process of acquiring the teaching qualifications is an extensive and open to development area that is not limited to the bachelor’s program. Therefore, teachers’ training should be supported by service-in-service training and postgraduate programs.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler
İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 844
Atıf : 6.558
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini