Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 10
 İndirme 2
Genc Kadinlarda Siber Zorbalik ve Siber Magduriyet Duzeyinin Incelenmesi
2023
Dergi:  
Afyon Kocatepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada Türkiye’de bir devlet üniversitenin İşletme Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda öğrenci olan genç kadınların siber zorbalık ve siber mağduriyet düzeylerinin incelenmesi amaçlanmaktadır. Tanımlayıcı tipte olan araştırmanın çalışma grubunu bir üniversitede 15 Ekim-1 Aralık 2022 tarihleri arasında öğrenim gören 450 kız öğrenci oluşturmuştur. Araştırma verilerinin toplanmasında “Tanımlayıcı Anket Formu” ve “Üniversite Öğrencileri için Yenilenmiş Siber Zorbalık Ölçeği” kullanılmıştır. Araştırma bulgularında öğrencilerin siber mağduriyet düzeyleri, siber zorbalık düzeylerinden yüksek olarak gözlenmiştir. Siber zorbalık ölçeği ve siber mağduriyet ölçeği arasındaki ilişki anlamlı bulunmuştur. Öğrencilerin internet kullanım amacı, sosyal ağ hesabı bulunması gibi değişkenlerin siber zorbalık düzeylerini anlamlı şekilde etkilediği saptanmıştır. Öğrencilerin baba eğitim düzeyi, internet kullanım amacı, sosyal ağ hesabı bulunması gibi değişkenlerin ise siber mağduriyet düzeylerini anlamlı ölçüde etkilediği ortaya çıkmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Investigation Of Cyberbullying and Cyber Victimization Level Of Young Women
2023
Yazar:  
Özet:

This study aims to examine the cyberbullying and cyber victimization levels of young women who are students at a Turkish state university. The study group of the descriptive study consists of 450 female students studying at a university between October 15 and December 1, 2022. “Descriptive questionnaire form" and “Revised Cyberbullying Scale for University Students” were utilised to collect research data. In the research findings, students’ cyber victimization levels were higher than their cyberbullying levels. The relationship between the cyberbullying scale and the cyber victimization scale was found to be significant. It was explored that variables such as the student's purpose of internet use and having a social network account significantly affected cyberbullying levels. It was observed that variables such as the student's father's level of education, the purpose of internet use, and having a social network account significantly affect the level of cyber victimization.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Afyon Kocatepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 422
Atıf : 4.332
2023 Impact/Etki : 0.368
Afyon Kocatepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi