Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 44
 İndirme 22
Turc 302 Numaralı Mecmû‘a-i Eş‘âr Üzerine Düşünceler
2020
Dergi:  
Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Konularının insan merkezli oluşu sebebiyle sosyal bilimler içerisinde yer alan her bilim dalı birbiriyle yakından ilgilidir. Dönem ve yüzyıl bazında dikkate aldığımızda siyasî hareketlerin ekonomiyi ekonominin insanların yaşayış tarzını dolayısıyla da düşünce yapısını etkilediğini görürüz. Bahsettiğimiz bu sıralamanın etkisi altında kalan bilim dallarından birisi de edebiyattır. Bu bilim dalı bazında bir araştırma yapılırken incelenmesi gerek belli başlı kaynaklar bulunmaktadır. Konuya Osmanlı İmparatorluğu döneminde gelişme gösteren Divan Edebiyatı çerçevesinde yaklaştığımızda manzum eser noktasında karşımıza ilk olarak şairlerin mürettep divanları çıkmaktadır. Şairlerin hayatları bağlamında ise tezkireleri görmekteyiz. Bu unsurların akabinde karşımıza çıkan bir diğer kaynak şiir mecmu’âlarıdır. Mecmu’âların, şiirden anlayan ve dönemin sanat faaliyetlerini yakından takip eden kişiler tarafından hazırlandığı bilinmektedir. Bu fikirle yola çıktığımızda dönemin entelektüel yapısına dair bilgi edinmemiz mümkün olacaktır. İçerdiği şairler ve şiirler dışında mecmu’âlarda göz ardı edilmemesi gereken bir diğer konu da kullanılan kâğıtların menşei, yapısal özellikleri ve varsa üzerlerindeki desenleridir. Çünkü bu unsurlar derleyicinin içerisinde bulunduğu sosyo-ekonomik yapı hatta desenlerden yola çıktığımızda mimarî ve el sanatlarına dair bilgiler de edinmek mümkündür. Çalışmamızda özellikle XV. ve XVI. yüzyılları ihtiva eden Mecmu’â-i Eş’âr belirttiğimiz hususlar dâhilinde incelenecek ve eserin Edirneli Emrî ile ilgisi üzerine açıklamalar yapılacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Turc 302 Numarali Mecmu'a-i'r's Thoughts
2020
Yazar:  
Özet:

Because of the human-centric form of themes, every branch of science within social sciences is closely related to each other. When we take into consideration the period and the century, we see that political movements affect the economy, the economy, and the thinking structure because of the way people live. One of the disciplines under the influence of this ranking we have mentioned is literature. There are certain sources that need to be studied when research is done on the basis of this branch. When we approach the subject in the framework of the Divan Literature, which shows the development of the Ottoman Empire in the time of manzum work, we first face the poet's staff and divans. In the poet’s life, we see the signs. This is another source of poetry that comes to us. It is known that the Mecmu’s are prepared by people who understand the poetry and carefully follow the art activities of the time. When we start with this idea, we will be able to learn about the intellectual structure of the time. Other than the poems and poems it contains is the origin of the papers used and the structural characteristics and the patterns on them if there is. Because these elements are in the collector's socio-economic structure and even from the patterns, it is possible to obtain information about the architectural and craftsmanship. Especially in the XV. and XVI. We will be able to find out what is going on and what is going on and what is going on and what is going on and what is going on and what is going on.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dergisi

Alan :   Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 348
Atıf : 533
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini