Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 25
 İndirme 6
Effectiveness of mobilization therapy for treating cervical myofascial pain syndrome
2018
Dergi:  
Journal of Exercise Therapy and Rehabilitation
Yazar:  
Özet:

Purpose: The aim of this study was to investigate the initial effectiveness of cervical mobilization for treating cervical Myofascial Pain Syndrome (MPS). Methods: A total of 46 subjects diagnosed with MPS were randomly allocated in two treatment groups. Hot pack, massage and a home exercise program were applied to both groups. Mobilization techniques were additionally applied to these modalities in the second group. All subjects were assessed before and after treatment for pain intensity, number and tenderness of trigger points, range of motion and disability. Results: The groups were not different from each other at baseline (p>0.05). When compared with pre-treatment values, a significant decrease in pain complaints, increase in range of motion and reduce in disability was found in both groups after treatment (p<0.05). It was also found that the number and tenderness of trigger points were decreased in both groups. Conclusion: The results of this study shows that combined physiotherapy applications including hot pack, massage and a home exercise program decrease the pain, number and tenderness of trigger point, and improve the range of motion and the disability caused by chronic neck pain in patients with cervical MPS. Adding cervical spine mobilization to this treatment protocol did not change patients’ outcomes.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Journal of Exercise Therapy and Rehabilitation

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 236
Atıf : 329
Journal of Exercise Therapy and Rehabilitation