Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 58
 İndirme 13
Flört Şiddeti Ölçeği’nin Geliştirilmesi: Geçerlik ve Güvenirlik Çalışması
2022
Dergi:  
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı Türk kültürüne uygun flört şiddeti ölçeği geliştirilerek geçerlik ve güvenirlik analizlerinin yapılmasıdır. Araştırma, keşfedici ardışık desene göre tasarlanmıştır. Araştırmanın çalışma grubunu 18-30 yaş arasındaki üniversite öğrencileri oluşturmaktadır. 90 öğrenci nitel, 1021 öğrenci ise nicel çalışma grubunda yer almaktadır. Nitel veriler, fiziksel, cinsel ve duygusal şiddet temaları altında betimsel olarak analiz edilmiştir. Nicel veriler, çevrimiçi ortamda toplanmış ve verilere açımlayıcı, doğrulayıcı faktör analizi ile güvenirlik ve madde analizleri yapılmıştır. Analiz sonuçları, beşli likert tipi derecelendirmeye sahip ölçme aracının 28 madde ve dört alt boyuttan oluştuğunu göstermiştir. Madde analizleri yapılan ölçeğin iç tutarlılığına Cronbach Alpha katsayısı, Spearman Brown, Guttman Split-Half ve Kompozit güvenirlik katsayısı hesaplanmıştır ve yeterli düzeyde olduğu görülmüştür. Yakın İlişkilerde Şiddete Yönelik Tutum Ölçeği-Gözden Geçirilmiş Formu ile Flört Şiddeti Ölçeği arasındaki ilişki .61 olarak bulunmuştur. Bulgular, ölçeğin flört şiddeti konusunda geçerli ve güvenilir bir ölçme aracı olduğunu göstermektedir.

Anahtar Kelimeler:

Devoloping A Scale For Dating Violence: A Study On Validity and Reliability
2022
Yazar:  
Özet:

The purpose of this study is to develop a valid and reliable assessment tool for dating violence suitable for Turkish culture. This research was designed according to an exploratory sequential design. The research was collected from university students between the ages of 18-30. 90 students are in the qualitative study group and 1021 students are in the quantitative study group. Qualitative data were analyzed descriptively under the themes of physical, sexual and emotional violence. Quantitative data were collected online from 1021 university students and exploratory and confirmatory factor analysis, reliability and item analysis were made on the data. Analysis results showed that the scale with a five-point likert-type rating scale consisted of 28 items and four-factor. The Cronbach Alpha coefficient, Spearman Brown, Guttman Split-Half and Composite reliability coefficients were calculated for the internal consistency of the scale, and it was found to be a sufficient level. Pearson correlation was calculated and the relation between Dating Violence Scale and Intimate Partner Violence Attitude Scale-Revised was calculated as 61. The results show that the scale is a valid and reliable scale.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.272
Atıf : 13.167
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini