Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 154
 İndirme 25
Meslek Yüksekokulları Halkla İlişkiler Programı Öğrencilerinin Sosyal Medya Kullanımı Alışkanlığı: Ordu Üniversitesi Örneğinde
2017
Dergi:  
MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Dünyada yaşanan küreselleşme süreciyle birlikte hemen hemen her alanda meydana gelen hızlı değişim ve dönüşüm iletişim alanında da kendini göstermiştir. İletişim teknolojilerinin gelişmesi, medya ortamlarında insanların birbirleriyle çok daha kolay ve hızlı bir şekilde ilişkiler kurmasına fırsat vermiştir. Bu iletişim ortamlarından birisi de; Facebook, Twitter gibi sosyal ağların olduğu sosyal medya ortamıdır. En genel tanımıyla sosyal medya; internet ortamındaki kullanıcıların diğer kullanıcılarla çevirim içi haber, fotoğraf, video, metin, içerik paylaşmasına imkan veren web siteleridir denilebilir. Sosyal medya; ünlü kişiler, devlet adamları, ya da sıradan insanlar gibi birçok insan tarafından kullanılmakta, insanlar bu ortamlarda fikirlerini paylaşabilmekte, tartışabilmekte yeni fikirler ortaya koymakta, sanal ortamda bir araya gelebilme, örgütlenebilme yoluna gidebilmektedir. Bu çalışmada yükseköğretim sisteminin önemli bir parçası olan meslek yüksekokullarındaki halkla ilişkiler programı öğrencilerinin sosyal medya kullanma alışkanlıkları incelenecektir. Ordu Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler programlarında eğitim gören öğrenciler ile yapılacak bir anket çalışması ile iletişim alanında eğitim gören halkla ilişkiler öğrencilerinin sosyal medyayı hangi amaçla kullandıkları ve sosyal medya hakkındaki görüşleri öğrenilmeye çalışılmıştır. Çalışma sonucunda, araştırmaya katılan öğrencilerin tümünün interneti kullandıkları görülmüştür. Öğrencilerin sosyal medya ağlarını çok sık kullandıkları, bilgi alışverişi amacıyla bu mecraları kullanmanın yanında özellikle daha çok eğlence ve boş vakitlerini geçirmek için bu ortamlarda bulunduklarını görmekteyiz

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.936
Atıf : 9.615
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini