Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 13
 İndirme 6
Tasarruf Finansman Sisteminin Tercih Nedenleri
2023
Dergi:  
Dicle Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, ülkemizde uzun yıllar faizsiz bir şekilde farklı isimler altında uygulanan, 6361 sayılı kanunda yapılan değişiklikle tek isim altında yasallaştırılan Tasarruf Finansman Sisteminin tercih nedenleri belirlenmeye çalışılmıştır. Tasarruf finansman sistemi tercihine etki eden faktörleri tespit etmek amacıyla katılımcıların demografik ve sosyo-ekonomik değişkenleri ile sistemi tercih etme nedenleri arasındaki ilişki araştırılmıştır. Bu kapsamda, Tasarruf Finansman Şirketlerinin faaliyette bulunduğu TRB1 Bölgesinde, tasarruf finansman sistemini tercih eden 384 katılımcıya anket uygulanmıştır. Anketten toplanan veriler, SPSS 23 programı ile analiz edilmiş ve yorumlanmıştır. Analizlerden elde edilen bulgulara göre katılımcıların tercihlerine etki eden faktörler belirlenmiştir. Daha önce yapılan çalışmalarda sistemin faizsiz olması tercih nedenleri içinde ilk sırada yer almıştır. Ancak yapılan bu çalışmada sistemin faizsiz olması baş faktör olmakla birlikte maliyet faktörü içinde yer alan ödeme koşullarının cazip olması, tercih nedenleri içinde ilk sırada yer almıştır. Elde edilen bulgular, değişen ekonomik ve sosyal şartların katılımcı tercihlerini etkilediğini, dini hassasiyet nedeniyle yoğun bir şekilde tercih edilen siteminin günümüzde maliyet unsuru nedeniyle de yoğun bir şekilde tercih edildiğini göstermektedir.

Anahtar Kelimeler:

Reasons For Preference Of The Saving Finance System
2023
Yazar:  
Özet:

In this study, the reasons for preference of the Savings Financing System were tried to be determined. The relationship between the demographic and socio-economic variables of the participants and the reasons for preferring the system was investigated in order to determine the factors affecting the preference of the savings finance system operated in an interest-free manner. In this context, a survey was applied to 384 participants who preferred the savings financing system in the TRB1 Region, where Savings Financing Companies operate, and the data collected from the survey was analyzed with the SPSS 23 program. In previous studies, the interest-free system took the first place among the reasons for preference. However, in this study, although the main factor is that the system is interest-free, the attractive payment terms, which are included in the cost factor, took the first place among the reasons for preference. This situation shows that the changing economic and social conditions affect the preferences.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Dicle Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 609
Atıf : 1.472
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini