Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 8
 Görüntüleme 39
 İndirme 8
MARKANIN SOSYAL MEDYADAKİ TAKİPÇİ SAYISI VE İÇERİK MİKTARININ MARKA DEĞERİNE ETKİSİ
2019
Dergi:  
Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Teknolojinin gelişmesi ve yaygınlaşması ile birlikte günümüzde internet kullanım oranı büyük hızla artmaktadır. Yeni iletişim teknolojileri insanlara, düşüncelerini ve bilgilerini paylaştıkları imkânlar sunan, paylaşma ve tartışmanın olduğu bir medya sunmaktadır. Sosyal medya olarak hayatımıza giren bu sanal ortamlar birçok farklı insanı bir araya getiren ve karşılıklı iletişim kurmalarını sağlayan önemli bir sosyal alanlardır. Yapılan çalışmalar insanların, bu ortamlarda gün geçtikçe daha fazla zaman harcadığı, birçok ihtiyacını buradan karşıladığı ve kendisine yeni bir dünya kurduğunu göstermektedir. Bugün, sosyal medya markalara pazarlama stratejileri açısından çok önemli fırsatlar sunmaktadır. Bu fırsatları kullanmak isteyen firmalar markalarının pazarlama faaliyetlerini sosyal medya üzerinden yapmaktadır. Bu çalışmada yapılan araştırmanın teorik kısmında Sosyal Medya, Sosyal Medyada Pazarlama, Sosyal Medya Türleri, Marka Bilinirliği ve Marka Değeri ele alınarak detaylı olarak açıklanmıştır. Sonrasında uygulama ve analiz bölümünde Türkiye’nin En Değerli 100 Markası 2017 yıllık raporu araştırmaya dâhil edilmiş ve bu markaların Instagram Takipçi Sayıları ve Paylaşılan İçerik miktarları belirlenmiştir. Bu verilere göre marka değerine etkisi araştırılmıştır. Araştırmada EViews istatistik programı ile veriler analiz edilmiştir. Yapılan analizler sonrasında araştırmada kullanılan markalar arasında marka değeri sıralamasının instagram kullanım verilerine etkisi hakkında yargılara varılmıştır. 

Anahtar Kelimeler:

MARKANIN SOSYAL MEDYADAKİ TAKİPÇİ SAYISI VE İÇERİK MİKTARININ MARKA DEĞERİNE ETKİSİ
2019
Yazar:  
Özet:

With the development and spread of the technology, the Internet use rate is increasing rapidly today. New communication technologies offer people the possibilities for sharing, sharing and discussing their thoughts and knowledge. These virtual environments that enter our lives as social media are an important social field that brings together many different people and enables them to communicate with each other. The studies show that people spend more time in these environments, they meet many of their needs from here and create a new world for them. Today, social media brands offer very important opportunities in terms of marketing strategies. Companies who want to take advantage of these opportunities are doing their brand marketing activities through social media. The theoretical part of the research in this study is detailed, discussing social media, social media marketing, social media types, brand awareness and brand value. Then in the application and analysis section, the annual report of the 100 Most Valuable Brands of Turkey 2017 was included in the research and the Instagram Followers and Shared Content quantities of these brands were determined. The impact on the value of the brand has been studied. The data was analyzed with the statistical program EViews. The analysis was subsequently made to judgments on the impact of the brand value ranking on the use data of Instagram among the brands used in the research.

0
2019
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Hukuk; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 268
Atıf : 601
Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Dergisi