Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 37
 İndirme 17
Ogrenme Sti̇lleri̇ni̇n Onemi̇
2020
Dergi:  
Uluslararası Eğitim Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Geçtiğimiz 60 yıldan fazla bir zaman süreci içerisinde yabancı ve ikinci dil öğrenim stilleri üzerine yeni metotlar ve algılar gittikçe artış göstermektedir. Öğrenme stili genel anlamda öğrencilerin öğrenilecek olan bir olguyu kavramak için yararlandığı fikir ve aktiviteler dizisi olarak tanımlanabilir. Dünyadaki ileri iletişim faaliyetlerinin hızla gelişmesi dolayısıyla, öğrenme stili son derece güncel bir konudur. Her öğrencinin öğrenme stilinin kaynağı onun biyolojik ve gelişimsel karakteri olarak tanımlanır. Diğer taraftan öğrencilerin öğrenme stillerine dayalı olarak yapılabilen esneklik onların öğrenim aktivitelerinde daha başarılı olmalarına yardım eder. Bu sebepten dolayı etkin bir eğitim için iki fikir göz önünde bulundurulmalıdır. Birinci olarak, öğrencilerin öğrenme sırasında eksikliklerinin tanınması ve buna göre hareket edilmesi. İkinci olarak, eğitimcilerin öğrencilerinin gereksinimlerini akıllarında tutarak öğretim planları düzenlemeleri. Çalışmada her iki görüş üzerinde durulmakta ve birtakım çıkarımlarda bulunulmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Uluslararası Eğitim Bilimleri Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 616
Atıf : 1.984
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini